0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS POLUFINALE: Zvezda je prvi finalista, povrede prave muke Radonjiću (FOTO)

Objavljeno: 08.06.17 u 22:50

Crveno-beli su danas obezbedili učešće u borbi za trofej.

Nakon današnje pobede će zvezda braniti titulu nacionalnog prvaka nakon što je u drugom polufinalnom meču porazila Megu sa 84:75.

Prvi napad gostiju realizovao je Čarls Dženkins, a onda je usledilo nešto što je obeležilo večerašnju utakmicu Mege – trojka Mušidija. Igralo se koš za koš sve do četvrtog minuta igre kada je Zvezda vezala četiri poena i minimalno se odvojila od svog rivala. Preko tri vezana poena Simeunovića se Mega potom vratila i došla do vođstva, da bi na kraju veoma efikasne četvrtine prednost od dva poena ipak bila na strani pulena Dejana Radonjića.

I početkom druge deonice se igrao egal. Podjednako su uspešne bile obe ekipe u napadu. Zvezda je u 15. minutu posle mini serije Tompsona i Lazića došla do prednosti od šest poena, a nakon još nekoliko minuta je centarski tandem Bjelica Kuzmić doneo prvo dvocifreno vođstvo gostima večeras. Do kraja prvog poluvremena je Mega uspela da smanji zaostatak i obezbedi bolji ulazak nakon pauze.

FOTO: STARSPORT

Ali i na startu treće deonice je Crvena zvezda zaigrala bolje, ponovo imala vođstvo od dve cifre posle trojke Milka Bjelice sa 50:39, ta serija je bila 7:0 za crveno-bele koji su vodili sa plus 13. Gosti su tokom većeg deča četvrtine čuvali prednost koju su stekli, ali je onda usledila zaista odlična igra Mege i serija od 16:0 kojom su se igrači Dejana Milojevića potpuno vratili u utakmicu i čak stekli prednost. Ponovo je u bitnim momentima Zvezda zaigrala dobro i pretposlednju četvrtinu završila sa vođstvom od pola koša.

Mega je pravila probleme Zvezdi i u uvodnim minutima poslednje deonice, ali je Čarls Dženkins sa nekoliko odličnih prodora otklonio sumnju u pitanje pobednika, dok su i neke greške domaćina uticale na rezultatski rasplet. Pored Voltersa koji se ranije na utakmici požalio na povredu, peh je doživeo i Stefan Jović koji se uhvatio za desno stopalo nakon jednog lošeg doskoka. Napustio je teren uz pomoć saigrača organizator igre, a da povreda nije naivna vidi se i po tome što na kraju meča Jović nije mogao da se osloni na nogu.

Najbolji u timu pobednika je bio Tompson sa 15 poena, Dženkins je postigao jedan manje, a Kuzmić je imao 10. U timu Mege je Jaramaz ubacio 14, Spasojević 13, a Rebić 12.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

MEGA LEKS – CRVENA ZVEZDA 75:84 (26:28, 13:19, 27:20, 9:17)

MEGA LEKS: Mušidi 9, Rebić 12, Čarapić 2, Jaramaz 14, Spasojević 13, Musić, Čančar, Simeunović 9, Novak 8, Kapetanović, Samardžiski 8.

CRVENA ZVEZDA: Volters, Tompson 15, Dangubić 6, Mitrović 9, Lazić 7, Dobrić, Simonović, Dženkins 14, Gudurić 7, Jović 7, Kuzmić 10, Bjelica 9.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter