0
Evropske lige

PO BIVŠEM PREDSEDNIKU: Terek Grozni menja ime kluba

Objavljeno: 07.06.17 u 09:10

Fudbalski klub Terek Grozni promeniće ime u Ahmat Grozni, po bivšem predsedniku te ruske republike na Kavkazu Ahmatu Kadirovu.

Izvršni direktor Tereka Ahmed Ajdamirov rekao je da će klub dobiti ime po ocu predsednika Čečenije Ramzana Kadirova.

– Dobili smo mnogo zahteva od navijača. Pokušaćemo da budemo dostojni tog imena – rekao je Ajdamirov za novinsku agenciju Tass.

Promenu imena kluba moraće da odobri predsednik Čečenije Ramzan Kadirov, koji je počasni predsednik kluba i redovno dolazi na utakmice. Klub bi mogao da promeni ime pre nego što sledećeg meseca počne nova sezona.

Ahmat Kadirov je bivši pobunjenik koji se borio za nezavisnost Čečenije, a onda je promenio stranu i priklonio se Kremlju, posle čega je vladao Čečenijom. Ubijen je u atentatu 2004. godine, posle čega je njegov sin preuzeo dužnost.

Klub se zove Terek, prema reci koja teče kroz Čečeniju, a stadion, koji je otvoren 2011. godine. nazvan je „Ahmat arena“. Na otvaranju Ramzan Kadirov je s prijateljima i kolegama odigrao utakmicu protiv ekipe međunarodnih zvezda predvođenih Dijegom Maradonom.

Međunarodne grupe za zaštitu ljudskih prava optužuju Ramzana Kadirova za kršenje ljudskih prava, otmice, mučenja i ubistva.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter