0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS POLUFINALE: Zvezda nastavila sa pobedama, nikad bolji tandem Kuzmić – Bjelica (FOTO)

Objavljeno: 06.06.17 u 22:50

U prvoj utakmici polufinala domaćeg prvenstva slavili su crveno-beli.
Rezultatom 85:70 je Crvena zvezda porazila Megu.

Tek se krajem druge četvrtine videlo koliko je u stvari gostujući tim daleko od brejka. Egal se igrao do sredine prve deonice kada je do blažeg vođstva stigao tim Dejana Milojevića zahvaljujući četiri vezana poena Ognjena Jaramaza koji je doneo plus šest gostima. Potom je Zvezda silovito napala, ali nije uspevala da smanji zaostatak. To joj je uspelo tek na samom kraju kvartala koji se završio rezultatom 21:21.

Veoma loše je počela četvrtina po Megu, na samom startu se prilikom lošeg doskoka povredio Sava Lešić koji je prvo sa bolnom grimasom napustio parket dvorane ‘Aleksandar Nikolić’, a potom se vratio iz svlačionice, ali na njega trener Milojević više nije mogao da računa, i pitanje je da li će moći prekosutra kada se bude igralo drugo polufinale. Odmah po početku sledeće deonice je Milko Bjelica pogodio za novu prednost domaćeg tima, prvu posle dužeg vremena. Dugo se igralo koš za koš, kada je usledila odlična serija Radonjićevih igrača. Zvezda je vezala osam poena i došla do prednosti od 10 razlike. Boljom igrom je do kraja poluvremena domaći tim dodatno povećao vođstvo koje je imao u tom trenutku.

FOTO: STARSPORT

Zvezda i u nastavku drži Megu na dvocifrenoj distanci, na momente prvo preko Spasojevića, pa i Mušidija gosti smanjuju na minus osam. Već tada se videlo da će crveno-beli privesti kraju ovo polufinale, tim Dejana Radonjića je odlično održavao stečenu prednost u trećoj deonici i koristio svoje šanse.  Sa početkom poslednje četvrtine počinje još bolja igra crveno-belih koji preko četiri poena Bjelice i isto toliko Nejta Voltersa dolaze do prednosti od plus 21 što je bilo maksimalno vođstvo Zvezde. Na pet minuta do kraja se gosti ponovo bude i prave seriju od 8:0 koja je bila značajnija samo da se ublaži poraz.

Ognjen Kuzmić je bio najbolji u timu Zvezde sa 20 poena i pet skokova, dok ga je sa 18 odlično pratio Milko Bjelica. U timu Mege su po 15 postigli Novak i Samardžiski, a po 12 Jaramaz i Spasojević. Sledeći meč igraće se prekosutra, Mega Leks je domaćin a Crvena zvezda će već tada tražiti prolaz u finale Superlige.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – MEGA LEKS 85:70 (21:21, 25:12, 16:17, 23:20)

CRVENA ZVEZDA: Volters 8, Dangubić 6, Mitrović 6, Lazić 3, Dobrić 3, Simonović 2, Dženkins 6, Jović 7, Kuzmić 20, Bjelica 18.

MEGA LEKS: Mušidi 7, Rebić 4, Čarapić 2, Jarmaz 12, Spasojević 12, Tejić 3, Novak 15, Samardžiski 15.

[/stextbox]

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter