2
Košarka

FOTO: STARSPORT

LEGENDI U ČAST: Grobari napravili bistu Dušku Vujoševiću koja će biti u Humskoj (FOTO)

Objavljeno: 06.06.17 u 15:44

‘Grobarski treš romantizam’ odlučio je da se zahvali najtrofejnijem košarkaškom treneru u istoriji Partizana Dušku Vujoševiću, čiji će lik krasiti park kod stadiona u Humskoj ulici.

Navikli smo da naši sportisti i trneri od navijača dobiju murale na zidovima zgrada širom Srbije. Grupa ‘Grobarski treš romantizam’ otišla je korak dalje. Najtrofejnijem treneru u istoriji KK Partizan Dušku Vujoševiću je napravila bistu. Ona će biti postavljena u parku kod stadiona Partizana u Humskoj ulici.

– Bista Duška Vujoševića koju je radio profesionalni vajar Marko Stanković, odlivena je u brozni i čeka pogodan trenutak da se preda sportskom društvu Partizan. Nismo želeli da radimo mural, jer u spektru Partizanovih velikana Dule svakako zauzima posebno mesto, i zaslužuje za života da zna koliko je veliki – piše u poruci grupe odgovorne za ovo umetničko delo.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter