0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

I VOJVODINA DOBILA POTENCIJALNE RIVALE: Od Škendije, Gibraltara, Farskih Ostrva do Glazgov Rendžersa

Objavljeno: 05.06.17 u 11:14

Sa završetkom sezone u svim evropskim zemljama, poznati su i svi učesnici u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Prvenstva i kupovi u svim evropskim zemljama završeni su prethodne nedelje, pa su tako poznati i svi učesnici u kvalifikacijama za evropska takmičenja u narednoj sezoni. Poznato je i od kog kola će koja ekipa započeti takmičenje, kao i ko će imati status nosioca prilikom žreba, s tim da su promene po ovom pitanju i dalje moguće, u zavisnosti od toga da li će sve ekipe koje imaju status nosioca prethodno uspeti da eliminišu svoje rivale.

Fudbaleri Vojvodine započeće učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope od prvog kola, a u prvom i eventualno drugom kolu crveno-beli će imati status nosioca, što znači da će za protivnika dobiti potencijalno lakše rivale. Sa koeficijentom 9,075, Vojvodina je najbolje rangirani srpski tim u kvalifikacijama za Ligu Evrope i jako malo joj je nedostajalo da bude potencijalni nosilac i u trećem kolu, s obzirom na to da ekipa koja ima taj status, češka Mlada Boleslav, ima koeficijent 10,135. Između Mlade Boleslav i Vojvodine nalaze se još AIK (Švedska), Oleksandrija (Ukrajina) i Lucern (Švajcarska). Od ovih timova, Oleksandrija će startovati direktno u trećem kolu, tako da nema mogućnost da bude eliminisana u prvoj i drugoj rundi, pa samim tim Voša nema šanse da pred žreb za treće kolo preuzme status nosioca, čak i ukoliko bi svi preostali pomenuti timovi bili eliminisani do tada.

Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope održaće se 19. juna u Nionu, a potencijalni protivnici Vojvodine su:

Prvo kolo: Široki Brijeg (Bosna i Hercegovina), Fola Eš (Luksemburg), Diferdanž (Luksemburg), Škendija (Makedonija), Nova Gorica (Slovenija), Sutjeska (Crna Gora), Pjunik (Jermenija), El 3 (Bugarska), Partizani (Albanija), Šamrok rovers (Irska), Flora (Estonija), Čikura (Gruzija), Linkoln red imps (Gibraltar), Jelgava (Letonija), SJK Sajnejoki (Finska), Kork siti (Irska), Zeta (Crna Gora), Toršavn (Farska Ostrva), Ružomberok (Slovačka), Deri siti (Irska), Lipaja (Letonija), Zarija (Moldavija), VPS Vasa (Finska), Valur (Island), Vašaš (Mađarska), Atlantas (Litvanija), Suduva (Litvanija), Tirana (Albanija), Gandžasar Kapan (Jermenija), Torpedo Kutaisi (Gruzija), Trakai (Litvanija), Tre Pene (San Marino), Bala taun (Vels), Dinamo Batumi (Gruzija), NSI Runavik (Farska Ostrva), Balzan (Malta), Konah’s ki (Vels), Bangor siti (Vels), Santa Koloma (Andora), Progres Niderkorn (Luksemburg), Pelister Bitola (Makedonija), Folgore (San Marino), Florijana (Malta), Kolerejn (Severna Irska), Balimena junajted (Severna Irska), Sent Hulia (Andora), KI Klaksvik (Farska Ostrva), Sent Džosef’s (Gibraltar) i Priština (Kosovo). Među nepovlašćenim timovima pred žreb za prvo kolo nalazi se još i Mladost iz Lučana, s tim da taj klub ne spada u moguće protivnike Vojvodine, jer se u kvalifikacijama za Ligu Evrope ne mogu sastati timovi iz iste zemlje.

FOTO: STARSPORT

Drugo kolo: U slučaju da prođu prvo kolo, svi prethodno navedeni timovi mogu biti potencijalni protivnici Vojvodine i u drugom kolu. Pored njih, mogući rivali “stare dame” mogu biti još: Kairat (Kazahstan), Osijek (Hrvatska), Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Rejkjavik (Island), Norkeping (Švedska), Milsami Orhei (Moldavija), Bnei Jehuda (Izrael), Lingbi BK (Danska), Kalju Nome (Estonija), Željezničar (Bosna i Hercegovina), Botev Plovdiv (Bugarska), Olimpija (Slovenija), Valeta (Malta), Vaduc (Lihtenštajn), Jagielonija (Poljska), Levski (Bugarska), Stjarnan (Island), Haugesund (Norveška), Domžale (Slovenija), Ordabasi (Kazahstan), Levadija (Estonija), Dinamo Brest (Belorusija), Ostersunds (Švedska), Ferencvaroš (Mađarska), Krusauders (Severna Irska), Rabotnički (Makedonija), Glazgov rendžers (Škotska), Širak (Jermenija), Bran (Norveška), Dačija (Moldavija), Mladost (Crna Gora), Zira (Azerbejdžan) i Irtiš (Kazahstan).

Uoči žreba za prvo kolo, UEFA će podeliti timove u 10 grupa od po 10 ekipa (pet grupa sa povlašćenim i pet grupa sa nepovlašćenim klubovima), pri čemu će se voditi računa o tome da svaka grupa bude jednaka po kvalitetu timova. Broj potencijalnih protivnika Vojvodine tada će se smanjiti sa 49 na 10 mogućih rivala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter