1
Evrokupovi

‘PONOSITE SE NOLETOM I RAMBOM’: Legendarni Ronaldinjo poslao poruku svim Srbima! (FOTO)

Objavljeno: 05.06.17 u 11:30

Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena, Ronaldo de Asis Moreira, poznatiji kao Ronaldinjo, planetarnu slavu dostigao je u dresu Barselone, ali to mu nije smetalo da ovog vikenda skine kapu „večitim rivalima“, Realu iz Madrida.

Brazilac je pre svega oduševljen kvalitetom prikazanog fudbala u finalu Lige šampiona odigranog u Kardifu gde je Real savladao Juventus 4:1.

– Divno finale. Prelepa igra oba tima. Nadam se da su gledaoci širom sveta uživali u finalnoj utakmici kao što sam ja uživao. Viđeno je pet atraktivnih golova što je odlična stvar za fudbal. Srećan sam što su Ronaldo i Zidan ispisali nove stranice istorije i što su osvojili drugu titulu za redom. Stvarno sam uživao u ovoj finalnoj utakmici – rekao je Ronaldinjo u ekskluzivnom intervjuu za RTS.

Brazilac je finale Lige šampiona pratio na Hajneken kruzeru koji je iz grčke luke Pirej otplovio ka Mikonosu gde se gledao meč na palubi broda u prisustvu više od 500 ljubitelja fudbala iz čitavog sveta.

Pitanja je bilo mnogo, a vremena malo. Tek, na upit ko je trenutno najbolji igrač na planeti, Ronaldinjo, i sam dvostruki osvajač ovog priznanja, rekao je ne razmišljajući:

Kristijano Ronaldo, naravno! Pa, rezultati, titule, broj golova i njegova igra dovoljno govore.

FOTO: Promo

Pojedinci smatraju da je s obzirom na neverovatan talenat i lakoću igre Ronaldinjo mogao još toga da pokaže tokom karijere, u kojoj je nastupao za Gremio, PSŽ, Barselonu, Milan, Flamengo, Atletiko Mineiro, Keretaro i Fluminense…

– U fudbalu sam ostvario sve što sam želeo, a uvek će biti onih koji smatraju da je moglo i trebalo više. Lično, nemam nijednu neostvarenu želju jer sam postigao sve što sam želeo i osvojio gotovo sve trofeje. Ja sam srećan i ispunjen čovek zbog toga.

Prva asocijacija na Srbiju su mu Novak Đoković i Dejan Rambo Petković koji je u brazilskom fudbalu stekao status legende.

– Mnogo više pratim fudbal, ali Novaka Đokovića zna ceo svet. Prosto ne postoji čovek koji nije čuo za njega. Naravno, i Petković je planetarno poznat, tako da, Srbi, možete biti ponosni na njih dvojicu – poručio je Ronaldinjo.

Ronaldinjo je danas globalni ambasador fudbala, zbog čega se i našao u ulozi „kapetana“ Hajneken kruzera tokom finala Lige šampiona. Slobodno vreme koristi da bi se posvetio svojoj drugoj velikoj ljubavi.

– To je muzika. Moja velika ljubav. Uživam u svakom danu i trudim se da ostanem u fudbalu, a muzika je nešto u čemu podjednako uživam – zaključio je Ronaldinjo.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter