4
Evrokupovi

FOTO: YouTube

‘OPSAJD’: Prokletstvo Juventusa ili kletva nezadovoljnog radnika ‘Fijata’ u stilu Bele Gutmana

Objavljeno: 05.06.17 u 14:30

Posle legende o prokletstvu Bele Gutmana i nemoći Benfike da se tome suportstavi, pojavio se Juventus kao najozbiljniji naslednik lisabonskih ‘orlova’ za naslov najukletijeg kluba.

Iako su mnogi mislili da ‘’bogovi fudbala’’ neće dozvoliti da klub koji nosi ljubičaste dresove u finalu osvoji Ligu šampiona, Real Madrid se u subotu u Kardifu po dvanaesti put popeo na krov Evrope. U finalu je pobeđen veliki rival Juventus kome je ovo čak sedmi poraz u borbi za ‘ušati’ pehar, po čemu je apsolutni rekorder.  Izgleda da je i ‘staru damu’ neko prokleo kao što je Bela Gutman prokleo Benfiku a sumnja se na jednog Srbina,  bivšeg  radnika ‘Fijata’ kome je porodica Anjeli ostala dužna dve plate i topli obrok…

Da Juve i Benfika ukrste koplja u finalu sledeće sezone, meč verovatno ne bi ni bio okončan jer bi se srušio stadion.

Navijači kluba iz Torina ni u najcrnjim košmarima nisu sanjali da će Đanluiđi Bufon u finalnom meču četiri puta morati da vadi loptu iz mreže, ali čudo se dogodilo i tim koji je ove sezone u Ligi šampiona primio svega tri gola, u Kardifu je kapitulirao čak četiri puta. Juve je u prvom poluvremenu uspevao da parira Realu u svim segmentima igre, dok je u drugom poluvremenu izgledalo kao da je na teren Milenijum stadiona umesto fudbalera Juventusa istrčao tim Peščare (Peskare), predvođen Svetislavom Stevanovićem Limenim. U nekim momentima drugog poluvremena, naročito u periodu od 45. do 65. minuta je zaista izgledalo kao da Real igra protiv ‘Peščare’, a ne protiv osvajača Skudeta i tima koji je rutinski eliminisao jednu Barselonu bez primljenog gola.

Finale je pored blistave partije Kristijana Ronalda, glume za Oskara Serhija Ramosa, koje se ne bi postideli ni Rudi Fernandez, a ni Leonardo Dikaprio, i ubedljive pobede Reala, obeležio i Mario Mandžukić čiji će se gol dugo prepričavati. Super Mario je postigao gol koji staje rame uz rame sa Zizuovim volejom protiv Leverkuzena i Dejovim lobom protiv Barselone. Zvezdaši će reći da ipak nije lepši od gola Darka Pančeva iz penala u Bariju, dok će partizanovci tvrditi da je gol Velibora Vasovića protiv Reala na Hejselu za nijansu efektniji.  

Hrvati su ponosni na činjenicu da su dva njihova fudbalera igrali finalni meč, od kojih je jedan odigrao perfektno i uzeo trofej, dok je drugi postigao jedan od najlepših golova u istoriji finala. I Srbi trebaju da budu ponosni, ali što bi Lolo Smiljanić rekao “ako ih nije sramota“, jer je Milorad Mažić u subotu ‘odradio posao’ bez greške.

Dva najveća gubitnika finala su svakako Gonzalo Iguain i Đanluiđi BufonIguainu je ovo čak četvrto uzastopno izgubljeno veliko finale, jer je posle Mundijala i dva Kopa Amerike izgubio i u finalu Lige šampiona. Na svim tim mečevima je odigrao očajno i stiče se utisak da Pipita ne bi uspeo da pobedi ni u finalu Radničkih sportskih igara u Čanju. Điđi Bufon je i treći put u karijeri ostao praznih šaka u finalima Lige šampiona, pa će tako u istoriji fudbala ostati zabeleženo da jedan od najboljih golmana na svetu ikada nije uspeo da se domogne ‘ušatog’ pehara, dok je to recimo pošlo za rukom jednom Željku Kalaču. Mnogi će reći nepravda, ali to je fudbal…

Pripremio: Branko Puzović

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter