0
Tenis

FOTO: STARSPORT

ĐOKOVIĆ OTKRIO ISTINU O ISHRANI: Ne jedem meso, ali nisam vegetarijanac! Nije tačno da mi žena brani…

Objavljeno: 05.06.17 u 11:53

Prethodnih meseci Novak Đoković je značajno izgubio na mišićnoj masi i kilaži, pa se tokom Rolan Garosa ponovo osvrnuo na ‘spornu’ ishranu.

U razgovoru sa srpskim medijima u Parizu posle pobede nad Albertom Ramos-Vinjolasom u osmini finala Rolan Garosa, Novak Đoković je odbacio sumnje da mu žena brani da jede meso.

– Ljudi koji nisu dovoljno informisani prave zaključke koji nemaju osnovu. Čujem da neki čak kažu da mi supruga brani da jedem meso?! Pa ona ga sama jede, sada, u trudnoći. Nisam vegan! Ishrana mi je uglavnom bazirana na biljnoj osnovi, s tim što jedem ribu i jaja kao izvore proteina. Da ne ulazim u detalje, ali u biljnoj hrani ima dosta izvora proteina, iako mnogi znaju samo za meso, koje je u našoj kulturi ‘nezaobilazna’ namirnica.

– U avgustu 2015. godine sam odlučio da ne jedem meso. Imam svoje razloge, što etičke, što zdravstvene. Ne želim uopšte da se vraćam na meso niti da podležem tom pritisku – stavio je tačku Novak Đoković.

Između ostalog, posebnu pažnju posvetio je odgovoru na pitanje o sinu Stefanu, sa kojim je čak stigao da obiđe znamenitosti Pariza i da tajedno steknu zanimljive anegdote.

– Prošle godine je išao u prirodnjački muzej, i išli smo opet. Taj mu je jedan od omiljenih jer imaju sve moguće životinje od nastanka sveta. Dva dana zaredom smo nas dvojica sami bili u gradu. Išli smo na Ajfelovu kulu. Tražio je da se popnemo, stali smo u red, ušli, sve kulturno, pa je odozgo hteo da gleda kroz teleskop. Rekao sam mu da ne radi, a zapravo nisam imao evro kod sebe da ubacim da se pokrene. Tako da on svima priča kako je bio pokvaren, ja mu dobacujem krišom: ‘Ćuti, bre, sine…’

– Išli smo i u park, tačnije u šumu. Videli smo neke životinjice, ovce, magarce, ponije. To mu je bio doživljaj. U poslednje vreme je više zavoleo reket. Već mesec-dva svaki dan hoće da igra tenis, fudbal, šutira loptu… Aktivan je mnogo – ispričao je Novak Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter