0
Tenis

FOTO: STARSPORT

NEKADAŠNJI OSVAJAČ VIMBLDONA: Niko ne bi odbio da radi sa Novakom

Objavljeno: 05.06.17 u 18:25

Goran Ivanišević, osvajač Vimbldona iz 2001. godine, razgovoru sa srpskim novinarima govorio je o Novaku Đokoviću i Andreu Agasiju.

– Ja sam to već rekao, Novak Đoković je Real Madrid, a kad te zove Real Madrid… Ko je šta je rekao, šta bi bilo kad bi bilo, nema tu ništa, ali ne poznajem nijednu osobu na svetu koja bi odbila da radi s Novakom, izjavio je Ivanišević.

 

Jedna od glavnih tema jeste i početak saradnje Đokovića i Agasija.

– To je fenomenalno, ali ne znam koliko će trajati… Imati Agasija da te gleda, makar samo sa tribina, pa je dobro, još da ti je trener… Možda to bude trajalo i pet godina, ali lično ne vidim Agasija dugo na Turu, previše ima svojih stvari, mada ko zna, možda mu se i svidi. Sličnu igru imaju, Agasi je isto igrao s osnovne linije i bio neviđen borac i radnik. Samo njegovo ime je dovoljno. Verovatno su razgovarali, nisu tenis samo forhendi i bekhendi, mnogo je više od toga.

Nadal još nije izgubio set na turniru, retko gubi i gemove, pa je glavni favorit da dođe do svoje desete pariške titule.

Rafa igra zaista neverovatno, pun je samopouzdanja i teško da neko može da ga zaustavi, možda dvojica da stanu preko puta mreže. Ako neko može da mu pripreti, to je Novak – igra bolje, vidi mu se da želi i da je gladan. Malo su ga svi otpisali, što mislim da mu odgovara. Već je u Rimu bio dobar, ali neće mu biti lako sada sa Timom.

Ivanišević je odgovoro i na pitanje šta je naučio u dosadašnjoj karijeri.

– Nekada mi pomogne, a nekada mi odmogne to što sam bio igrač jer onda gledam i kako bih ja to odigrao ili moji treneri. Svako je drugačiji i tako mu treba pristupiti, prilagoditi se teniseru, ali opet, ako te neko uzme za trenera, mora i da te sluša koji put- u suprotnom, bolje dovesti nekog ko će da skuplja lopte i zakazuje termine na terenima, kaže Ivanišević.

Berdih i Ivanišević okončali su saradnju. Ivanišević je pre Berdiha radio sa Čilićem.

– S Marinom je dobro funkcionisalo, uzeli smo Gren slem titulu i više od toga ne ide. Treba malo i sreće, Tomašu je puklo slepo crevo tek kad smo počeli da radimo, posle mu je palo samopouzdanje, propustio je i meč loptu u duelu s Federerom. Ima mnogo sitnih faktora koji moraju da se poklope, zaključuje Ivanišević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter