0
Fudbal

VREMEPLOV: Piksijev gol za crveni karton (VIDEO)

Objavljeno: 04.06.17 u 23:55

Ne tako davne 2009. godine, kada je Dragan Stojković još uvek bio trener japanske Nagoje postigao je neverovatan gol, a zatim dobio crveni karton.

Naime, na utakmici između Nagoje i Jokohame Piksi je ‘ispucanu’ loptu golmana Jokohame dočekao ispred svoje trenerske klupe, zahvatio je volejom i uputio ka golu. Posle leta od nekih 40- ak metara, lopta je uletela pravo u gol.

Sudija je Piksiju dodelio crveni karton, nakon čega je proslavljeni igrač Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije napustio teren uz burne ovacije navijača.

Igrači Nagoje su uskoro primili gol i izgubili utakmicu sa 2:1.

Predsednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Mišel Platini je putem interneta poslao pismo u kojem je Stojkoviću, između ostalog, čestitao na ‘najčudesnijem golu’ koji je ikada video u svom životu.

– Gospodine Stojkoviću, gol koji ste postigli protiv Jokohame kao trener Nagoje najčudesniji je pogodak koji sam video na fudbalskim terenima širom sveta. Taj gol još više dobija na značaju pošto ste ga postigli sa trenerske klupe obučeni potpuno drugačije od igrača na terenu, u odelu i cipelama. Žao mi je što vam je sudija nakon toga pokazao crveni karton i isključio vas sa utakmice – piše u Platinijevom pismu.

Stojković je rekao da mu je i sam glavni sudija čestitao na prelepom golu i izvinio mu se što mora da ga isključi sa terena.

(Izvor: YouTube/MrDelija93)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter