0
Fudbal

VREMEPLOV: Sećate li se jednog od najvećih promašaja u istoriji fudbala? (VIDEO)

Objavljeno: 03.06.17 u 00:02

Fahad Kalfan bio bi tek jedan od mnogih fudbalera iz Azije za koje navijači širom sveta nisu čuli, s obzirom na to da je čitavu karijeru proveo u katarskom Al Rajanu, mada je praktično od 2012. do ove sezone bez prestanka na pozajmici u Al Šahaniji.

Kalfan je ipak uspeo da postane poznat širom sveta, kada je 2010. godine na meču Azijskih igara protiv Uzbekistana promašio nezamislivo.

Svega toga ne bi bilo da golman Uzbekistana nije očajno reagovao na povratan pas svojih saigrača, što je Kalfan sjajnom reakcijom iskoristio, oduzeo loptu i došao na par metara od gola.

Kada je trebalo samo da je ubaci u gol, što bi, sasvim je moguće, njegovom timu donelo i pobedu (u toku je bio prvi minut prvog produžetka), on je odlučio da loptu zakuca spoljnim delom levog stopala.

Tada je sve krenulo po zlu… Lopta je umesto u golu završila na stativi, Uzbekistan je 18 minuta kasnije postigao gol i sa 1:0 izbacio Katar sa takmičenja.

Podsetite se jedne od najluđih situacija u istoriji fudbala:

(Youtube/Sukhi)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter