0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS: Zvezda ‘overila’ prvo mesto i dobila protivnika u polufinalu (FOTO)

Objavljeno: 03.06.17 u 21:57

Crveno-beli su trijumfom završili ligaški deo Superlige.
Rezultatom 85:69 je Crvena zvezda porazila Dinamik na Dorćolu.

Čak dva minuta igre je na početku utakmice trebalo ovim ekipama da dođu do prvih poena, gosti su poveli ali slobodnim bacanjima Lazića i Kuzmića tako da je tek u trećem minutu utakmice Bruks trojkom postigao prve poene iz igre. Zvezda je tokom celog prvog kvartala gradila vođstvo ali nije uspevala da napravi osetniju prednost. Serijom 4:0 se Dinamik vratio na svega tri poena zaostatka, a novim košem Čakarevića i na dva u finišu prve deonice.

U drugoj četvrtini je domaćin zaigrao dosta čvršće, imao priliku da dođe do izjednačenja i preokreta što je uspeo preko Kimani Frenda u 13. minutu meča kada je Dinamik poveo sa 24:23. Međutim, izabranici Mute Nikolića nisu mogli do ubedljivije prednosti, pa je već nakon par minuta Zvezda došla do novog vođstva u meču. Do kraja poluvremena smo videli još dva preokreta, a na pauzu se otišlo sa rezultatom 44:37 za Crvenu zvezdu.

Koncentracija domaćih igrača je u velikoj meri opala, to je koristio tim Dejana Radonjića i ubrzo imao priliku da pobegne na dvocifrenu prednost, ali tim sa Dorćola to ponovo nije dozvolio. Ipak, u četvrtom minutu drugog poluvremena se to desilo, preko Ognjena Kuzmića. Zvezda je u jednom momentu imala čak i plus 15, da bi taj deo igre završila sa prednošću od 12 poena razlike.

Zvezda je sjajno otvorila završnicu. Serijom 15:0 za svega par minuta je došao do maksimalnih plus 24 poena razlike i tada se znalo da će sa samo jednim porazom crveno-beli završiti ovaj deo Superlige. U poslednjih pet minuta igre su puleni Mute Nikolića imali zadatak da u što većoj meri smanje minus. Donekle su to i uspeli, na kraju je bilo 16 poena razlike za Zvezdu koja će u polufinalu Superlige igrati protiv Mege.

Branko Lazić je bio najbolji u pobedi sa 16 poena, 12 je dodao Kuzmić, a 10 Dženkins, dok je na drugoj strani najviše imao Čakarević, 17, Gavrilović je postgao 15, a Radulović 13.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

DINAMIK – CRVENA ZVEZDA 69 : 85 (19:23, 18:21, 16:21, 16:20)

Dinamik: Ćirković, Milisavljević 4, Grušanović, Lazić, Gavrilović 15, Bruks 5, Nađfeji 3, Čakarević 17, Radulović 13, Tornjanski 3, Frend 9, Sedmak.

Crvean zvezda: Volters 4, Tompson 4, Dangubić, Mitrović 2, Lazić 16, Dobrić 5, Simonović 8, Dženkins 10, Gudurić 9, Jović 7, Kuzmić 12, Bjelica 8.

[/stextbox]

Rezultati by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter