0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS: Kakva ‘luda’ završnica u ‘Pioniru’ – Hečer doneo trojkom radost Grobarima, pa ih Mušidi rastužio! (FOTO)

Objavljeno: 03.06.17 u 19:50

Ujednačen meč tokom cele utakmice je rešen u poslednjem minutu unakrsnim paljbama Amerikanca i Nemca.
Derbi poslednjek kola ligaškog dela košarkaške Superlige pripao je Megi koja je porazila Partizan rezultatom 102:98.

Do prve veće prednosti na utakmici je došao Partizan koji je imao šest poena razlike nakon trojke Ratkovice u drugom minutu duela, domaćin je održavao to vođstvo sve do novog ‘talasa’ kada je bio na pragu da stekne dvocifrenu razliku. Tada je bilo 16:7 za Partizan i taj rezultat je na semaforu dvorane ‘Aleksandar Nikolić’ stajao dva minuta. Potom je usledila kontra 5:0 gostiju kojom se Mega vratila na bezbedno, onda stigla i do izjednačenja, a do kraja prve deonice i do vođstva.

Partizan je onda bio taj koji je morao da juri prednost, ali to nije radio uspešno. Računajući vezane poene sa kojima je Mega krenula u finišu prve četvrtine i nastavila početkom druge, izabranici Dejana Milojevića su napravili seriju od 9:0 i imali prednost od veoma dobrih sedam poena. Igralo se u naletima, usledila su šest vezanih poena crno-belih koji su stigli do izjednačenja sredinom druge četvrtine. U 15. minutu utakmice je Koprivica doneo novi preokret, da bi ubrzo Rebić uradio isto. Do kraja prvog poluvremena se igrao egal.

FOTO: STARSPORT

Koš za koš se igralo i početkom drugog, crno-beli su uglavnom bili u zaostatku koji nije prelazio dve cifre, ali nisu uspevali da sa nekoliko vezanih poena dođu do izjednačenja. To im je uspelo na četiri minuta do kraja trećeg kvartala nakon puno promašaja na obe strane, kada je Birčević pogodio bacanje za 57:57, a posle tri minuta je i trojkom Pota Partizan došao do nove prednosti. Do kraja četvrtine smo videli još jedan preokret, tako da je sa vođstvom u poslednji kvartal ušao gostujući tim.

Na početku istog je Mega na samom startu ‘pokazala zube’, Partizan se podjednako mučio i u odbrani i u napadu, sve je bilo manje vremena do kraja a razlika je uglavnom bila ista. Na četiri minuta do kraja je Partizan stigao do nerešenog rezultata nakon novih poena Vila Hečera na utakmici, ali je bacanjima Samardžiski ‘vratio’ prednost timu Dejana Milojevića. Zajedno sa tim poenima, Mega je na dva minuta do kraja napravila ključnu seriju od 5:0 kojom se u velikoj meri približila trijumfu. Ali! I crno-beli su napravili isto, u 39. minutu su krunisali seriju od 5:0 trojkom Vila Hečera. Andrić je potom napravio faul nad Jaramazom koji je postigao samo jedno bacanje, a na drugoj strani je novim poenima dodatno uvećao prednost Stefan Birčević. ‘Ludoj završnici’ nije bilo kraja, u sledećem napadu je Mušidi pogodio trojku i vratio u poslednjim sekundama prednost Megi. Nemac je potom i uhvatio promašaj Hečera, Andrić je faulirao Jaramaza koji je ovoga puta pogodio oba bacanja i otklonio pitanje pobednika.

FOTO: STARSPORT

Najkorisniji igrač utakmice bio je Kostja Mušidi koji je i rešio današnji meč. Mladi Nemac je briljirao sa 24 poena i šest skokova, 22 poena je dodao Jaramaz, Sava Lešić i Alfa Kaba su imali po 13, a Nikola Rebić 10. Na drugoj strani je jednu od najboljih partija u dresu Partizana imao Vil Hečer, Amerikanac je meč završio sa 20 poena, isto toliko je imao Stefan Birčević, Marinković je postigao 16, Ratkovica 11, a Koprivica 10.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PARTIZAN – MEGA LEKS 98:102 (21:23, 21:22, 27:27, 29:30)

PARTIZAN: Ratkovica 11, Vrabac 2, Jovanović, Marinković 16, Tanasković 3, Veličković, Majstorović 4, Birčević 20, Koprivica 10, Andrić 3, Hečer 20, Pot 9.

MEGA LEKS: Mušidi 24, Rebić 10, Lešić 13, Jaramaz 22, Spasojević 6, Musić, Kaba 13, Simeunović 4, Tejić, Novak 2, Kapetanović, Samardžiski 8.

[/stextbox]

Rezultati by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter