0
Evrobasket 2022

TEŠKA KONKURENCIJA: Srbija želi finalni turnir Eurobasketa 2021, ali se jedna moćna zemlja umešala…

Objavljeno: 01.06.17 u 20:42

Eurobasket sa finalnim turnirom u Istanbulu nije još uvek ni blizu, a već se spekuliše o domaćinu turnira koji je na programu za četiri godine.

Finska, Rumunija, Izrael i Turska domaćini su predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci. Naravno, završne borbe održaće se u Istanbulu, a FIBA već dobija kandidature za domaćina sledećeg turnira koji je na programu 2021. godine.

Naime, Srbija je prva podnela kandidaturu, ali ne da bude jedan od suorganizatora, već da se glavna predstava odvije u Beogradu. FIBA se ta mogućnost svidela, ali se danas pojavila još jedan kandidat, ekonomski mnogo moćniji. Naime, Nemačka je donela odluku da za domaćina završnog turnira kandiduje Minhen ili Berlin.

Podsetimo, Srbija je podnela i kandidaturu da bude domaćin Svetskog prvenstva u košarci 2023. godine i da se tako posle 30 godina vrati učinjena nepravda kada je 1994. godine Mundobasket trebalo da se održi u Jugoslaviji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter