2
Fudbal

FOTO: FK Crvena zveda

SKUPŠTINA FK CRVENA ZVEZDA: Zvezdaši će biti srećni izborom kandidata

Objavljeno: 01.06.17 u 17:26

Izbori za članove Skupštine FK Crvena zvezda su četvrtog i petog juna, a na spisku kandidata se nalaze brojna ugledna imena.

Priliku da budu izabrani među 36 kandidata koji će klub predstavljati u Skupštini imaće nekadašnji fudbaleri, a danas veterani Crvene zvezde. Među njima ima i Zvezdinih zvezda — treća Zvezdina zvezda i počasni predsednik kluba Dragan Džajić, odnosno četvrta Zvezdina zvezda, nekadašnji trener i aktuelni potpredsednik kluba Vladimir Petrović Pižon. Takođe, na listi se nalazi i drugi aktuelni potpredsednik Crvene zvezde Jovan Kule Aćimović. Od nekadašnjih fudbalera tu su još i Ratomir Dujković, aktuelni predsednik Supštine kluba, zatim Boško Đurovski, trofejni igrač i trener, kao i Stanislav Karasi, Tomislav Milićević i Miloš Šestić.

Osim legendi kluba, među kandidatima se nalaze i brojne ugledne ličnosti iz sveta medicine, prava, ekonomije i umetnosti.

Branko Belesin je profesor na Medicinskom fakultetu, po zanimanju kardiolog. Predsednik je udruženja kardiologije Srbije, a ujedno je i načelnik odeljenja za funkcionalnu dijagnostiku Kliničkog centra.

Miroslav Vukosavljević je svetski profesor doktor očne medicine, i takođe redovni profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta odbrane Republike Srbije. Vukosavljević je predsednik Vitro regionalnog udruženja Republike Srbije.

Iz oblasti medicine dolaze i Velimir Marković, hirurg i ujedno direktor klinike za digestivnu hirurgiju, kao i  Jovo Martinović, načelnik stomatologije Studentske poliklinike i šef oralne hirurgije koji poseduje i privatnu praksu ‘Martinović.

Za predstavnike pravnika tu su Mihajlo Živković koji je doktor pravnih nauka i predsednik pravnog odbora saveta stranih investitora, diplomirani pravnik i pomoćnik direktora Uprave za zajedničke poslove republičkih organa Aleksandar Rebić. Na spisku kandidata našli su se i advokati: Nemanja Vasiljević, Miloš Vučković, Nikola Dumnić i Mirjana Radovanović.

Iz sveta ekonomije dolazi Dragan Maninčić, dugogodišnji direktor ‘Prosvete’, po zanimanju diplomirani ekonomista.

Miroslav Lazanski, ugledni vojni analitičar, kolumnista Politike, novinar i narodni poslanik, takođe se nalazi na listi kandidata za Skupštinu kluba.

Iz sveta kulture među kandidatima se nalazi i Jug Radivojević, reditelj koji je diplomirao pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Režirao je 79 predstava u više od dvadeset pozorišta u Srbiji. Za svoja rediteljska ostvarenja dobio je brojne nagrade.

Glumce predstavljaju Viktor Savić i Aleksandar Radojičić koji su deo mlade generacije koja iza sebe ima izvanredna glumačka ostvarenja.

Kandidat za Skupštinu je i Dragan Džodić, generalni menadžer kompanije „Pepsi“.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter