0
Evrokupovi

BOBAN: Juventus ima veći motiv

Objavljeno: 01.06.17 u 12:42

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Zvonimir Boban rekao je danas da je Real Madrid tehnički bolja ekipa, ali da je Juventus motivisaniji uoči finala Lige šampiona.

Real je tehnički bolji, ali je Juventus motivisaniji i taktički bolji. Filozofija Real Madrida je usmerena na napad, dok Juventus više pažnje usmerava ka odbrani, premda su te razlike minimalne, rekao je Boban za Gazeta delo Sport, a prenosi Hina.

Boban, koji je osvojio Kup šampiona s Milanom 1994, smatra da je Real posebno opasan iz kontranapada.

Ne treba im ostavljati prostor jer su puno bolji iz kontranapada. Takodje, opasna su i ubacivanja lopte na Kristijana Ronalda jer on brži od odbrambenih igrača i dolazi u poziciju za gol, nesumnjivo je istinski napadač, rekao je Boban.

Boban je rekao i da je trener Reala Zinedin Zidan uspeo da uspostavi dobru vezu sa svojim igračima.

Teško je razumeti njegove taktičke ideje, ali to je možda njegova osobina. On je shvatio da odlične igrače ne treba maltretirati, rekao je Boban.

Kod Juventusovog trenera Masimilijana Alegrija mi se svidja to da i kada menja način igre, uvek postoji vidljiv identitet njegove igre. Uspeo je da se prilagodi karakteriskima igrača koje ima i da ih uklopi u jednu od najboljih ekipa na svetu. Osim toga, Juventusovi igrači znaju da čitaju igru, za razliku od fudbalera drugih klubova, dodao je Boban.

Finale Lige šampiona izmedju Juventusa i Reala igra se u subotu od 20.45 u Kardifu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter