0
Atletika

ATLETIKA: Otvoren stadion u Šapcu

Objavljeno: 31.05.17 u 16:00

Šapčani su dobili ponovo mesto gde mogu da treniraju i bave se sportom. Posle skoro pola veka staza na Gradskom stadionu je rekonstruisana. Pored profesionalne tartan staze duge 400m, napravljeno je i doskočište za skok u dalj, skok u vis kao i prostor za bacanje kugle.

Na svečanom otvaranju koje je održano danas prisustvovali su: predsednik skupštine opštine Šabac, Nemanja Pajić, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Dane Korica, direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, predsednik Sportskog saveza Šapca, Veselin Vuković i gradski većnik za sport, Slobodan Nikolić.

Samo u ovoj godini članovi Atletskog kluba „AŠK Tempo“ osvojili su 43 medalje na državnim takmičenjima. Nova staza, velika je radost za sve atletičare i trenere koji će sada moći da ostvaruju još bolje rezultate.

Za izgradnju staze duge 400m izdvojeno je 14 miliona dinara iz gradskog budzeta. Ovaj stadion će pored atletičara moći da koriste rukometaši, kao i rekreativci. Koji su svakako, svojim rezultatima godinama unazad ovo zaslužili. Kraljica sportova ponovo je u žiži interesovanja u Šapcu, i nadamo se da ćemo što više dece uspeti da privučemo da se bave sportom, rekao je predsednik skupštine, Nemanja Pajić.

Direktor ASS, Slobodan Branković takođe se obratio prisutnima:

Zahvalio bi se gradu Šapcu koji su izdvojili sredstva i rekonstruisali atletsku stazu. Ovo je još jedan stadion u nizu koji je otvoren širom Srbije. Atletski Savez Srbije će pomoći oko nabavke atletske opreme za stadion. Nadam se da će se ovde stvarati novi atletski šampioni i asovi poput Ivane Španović, Asmira Kolašinca, Mihaila Dudaša, Amele Terzić…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter