0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

ANDREA LEKIĆ: Srećna sam i zadovoljna što sam ponovo ovde

Objavljeno: 29.05.17 u 18:53

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je danas da je cilj ekipe da se plasira na Olimpijske igre 2020. godine i da u Tokiju „nešto i osvoji“, kao i da se u državnom timu okupe sve vrhunske igračice.

– Ovo je velika čast za mene, ali i obaveza da ostvarimo naše ciljeve i želje. Cilj je da odemo na Olimpijske igre i ne samo da odemo, već i da osvojimo nešto. Do tada imamo dva Svetska i jedno Evropsko prvenstvo da uradimo neke nove stvari koje su potrebne za osvajanje medalja. Cilj je i sabrati sve vrhunske igrače. Ne želim da otvaramo sve karte. Imam maksimalno poverenje u ove devojke. Nadam se da će ga opravdati igrama i ponašanjem prema najdražem dresu i narodu koji voli rukomet, rekao je Obradović, preneo je Rukometni savez Srbije.

Obradović je naveo da njegova ekipa neće preceniti ni potceniti nikoga.

– Mnogo ekipa u današnjem rukometu igra na isti način. Spisak je napravljen da devojke mogu da igraju na više pozicija. Cilj je da nešto novo prikažemo i pokušamo da iznenadimo protivnike, da oni razmišljaju o nama. Problem seniorskog rukometa je to što nema priprema. Odbojkaši imaju po 60 dana, a mi imamo EHF nedelje i par dana pre velikih takmičenja. Nema mnogo rada, zato je potrebna maksimalna koncentracija devojaka koje su iskusne i igraju u ozbiljnim sredinama. Da se brzo prebace na klub kada odu odavde, a na reprezentaciju kada su tu, dodao je on.

Rukometašice Srbije pripremaju se za mečeve protiv Italije u baražu za Svetsko prvenstvo, koje će se od 1. do 17. decembra održati u Nemačkoj.

Rukometašica Andrea Lekić vratila se u reprezentaciju posle dve i po godine.

– Moj osmeh sve govori. Teško je objasniti koliko smo srećne i zadovoljne što smo na ovom mestu, u rukometnoj kući. Svima je cilj isti, želimo vrhunske rezultate. Iskreno se radujem upoznavanju sa novim selektorom. Nadam se plodnom periodu u narednim godinama. Olimpijske igre bile bi kruna karijere. Taj niz takmičenja koja sledi trebalo bi da iskoristimo i donesemo sreću i nama, i celoj Srbiji. Šta je bilo, bilo je. Razmišljamo samo o onome što sledi, rekla je Lekić.

Nekolicina reprezentativki, medju kojima Lekić i Damnjanović su u martu 2015. godine odbile da igraju za reprezentaciju dok je selektor Saša Bošković.

Takođe, u državni tim sada se vratila i Sanja Damnjanović.

– Imamo mnogo prijateljskih utakmica pre Italij što me raduje, jer ćemo imati vremena da se uigramo. Favoriti smo u kvalifikacijama, ali bez obzira na sve, to vreme treba iskoristiti. Rado smo se odazvale pozivu. Na prošlost ne gledamo. Gotovo da sam i zaboravila sve ružno što se desilo, navela je .

Levi bek Tamara Georgijev rekla je da joj je drago što će joj trener biti Obradović, da njena ekipa nema čega da se plaši i da je apsolutni favorit protiv Italije.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Djurković poželeo je ekipi sreću u baražu i rekao da je srećan što su se Lekić i Damnjanović vratile u reprezentaciju.

– Siguran sam da ćemo i na Svetskom prvenstvu moći da igramo jednu od važnijih uloga. Ne bi trebalo gledati u prošlost. Šta je bilo, bilo je. Moramo da gledamo u budućnost. Imamo vrhunskog trenera i verujem da ćemo igrati jednu od važnijih uloga na narednim takmičenjima“, rekao je on.

Reprezentacija Srbije će 31. maja i 1. juna odigrati dvomeč sa selekcijom Crne Gore, a posle toga dve utakmice na gostovanju protiv Slovenije, 4. i 5. juna. Srbija će u Sloveniji trenirati sve do prve utakmice protiv Italije, 10. juna u Padovi. Revanš utakmica igra se u Nišu 14. juna.

Reprezentacija Srbije će okupljanje završiti prijateljskom utakmicom sa Hrvatskom u Virovitici 16. juna.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter