0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VUČELIĆ: ‘Parni valjak’ je spreman MIJAILOVIĆ: Da pokažemo da je ovo naš trofej KOKEZA: Fer-plej na prvom mestu

Objavljeno: 26.05.17 u 13:04

Finale Kupa Srbije igra se sutra u Humskoj od 18 časova, a za trofej se bore večiti rivali Partizan i Crvena zvezda.

Tim povodom na sajtu FS Srbije javnosti su se obratili predsednici Partizana, Crvene zvezde i naše kuće fudbala. Prvi je govorio Milorad Vučelić ispred crno-belih.

MILORAD VUČELIĆ

– Teška sezona je iza nas. Partizan je promenio trenera, krenuo od nule, ali stigao do niza dostojnog šampiona. Sa verom u stručni štab, igrače i menadžment, danas ovde stojimo uspravne glave boreći se za novi trofej Kupa Srbije. Igramo protiv našeg večitog rivala, što je najveći izazov i za trenera igrače i publiku. ‘Parni valjak’ je spreman! On melje i donosi bolje sutra! zato idemo po još jedan trofej. Napred Partizan!

SVETOZAR MIJAILOVIĆ

– U svojoj bogatoj istoriji, Crvena zvezda je podigla trofej namenjen pobedniku nacionalnog Kupa čak 24 puta, ubedljivo najviše od svih ostalih. Ovo takmičenje, baš iz tog razloga, za nas ima izuzetan značaj. Imamo jasan cilj, da ispunimo želju svakog našeg navijača i da nakon pet dugih godina ponovo osvojimo ovaj trofej. Sada je vreme da igrači pokažu snagu i da u ovom, nimalo lakom trenutku, zauvek svoja imena upišu u istoriju Crvene zvezde. Susret ‘večitih rivala’ oduvek nosi posebnu težinu i veći pritisak nego ostale utakmice. Ovoga puta, on će direktno odlučiti osvajača Kupa. Sve to nam govori da je pred nama izuzetno uzbudljiv meč, u kojem će obe ekipe ostaviti poslednji atom snage na terenu, a svi ćemo, nesumnjivo, uživati u lepom fudbalskom ambijentu.

SLAVIŠA KOKEZA

– Predstojeće finale donosi nam susret velikih rivala, ‘večiti derbi’ duel koji mnoge globalne medijske institucije svrstavaju među ‘top pet’ u svetu. I sama ta činjenica, rekao bih i privilegija, obavezuje nas da 27. maja u svet pošaljemo sliku koja će biti ponos fudbalske Srbije. Strast na terenu i emocija na tribinama je ono što susret Crvene zvezde i Partizana čini među najvećim na planeti, a obaveza svih učesnika jeste da sve ostane u granicama sporta i fer-pleja. Tim povodom, poželeo bih svim akterima da uživaju u meču koji je bio, jeste i ostaće praznik fudbala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter