1
Domaći fudbal

FUDBAL, SEZONA 2004/05, PROLECNI DEO ZEMUN-CRVENA ZVEZDA NIKOLA ZIGIC BGD, 19.03.2005. FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com ©

NIKOLA ŽIGIĆ: Ovo nije Zvezda koju želimo, Partizan titulu uzeo na terenu

Objavljeno: 26.05.17 u 17:31

Nekadašnji napadač crveno-belih smatra da njegov bivši klub treba više da se oslanja na sopstvenu školu fudbala, a da u upravi treba da sede bivši asovi.

Iza Crvene zvezde je jedna može se reći neuspešna sezona, s obzirom da nisu uspeli u nameri da odbrane titulu šampiona Srbije, iako su tokom gotovo čitave sezone bili lideri na tabeli.

Drugo mesto sigurno neće zadovoljiti ni jednog Zvezdaša, pa tako nije ni Nikolu Žigića, čoveka koji je svojim golovima donosio trofeje crveno-belima a koji danas iz Engleske pomno prati događaje u svom bivšem klubu iz koga se vinuo u Evropu.

Nekadađnji reprezentativac Srbije ne krije da mu teško pada ovakav završetak sezone Crvene zvezde i smatra da je titula izgubljena na uslovno rečeno „manjim“ utakmicama.

– Nemam nameru da kritikujem, ali kao zvezdaš ne mogu, naravno, da budem zadovoljan sezonom koju smo izgubili u malim utakmicama. Ovo nije Zvezda koju svi želimo. I sada se pokazalo da derbiji imaju veliku težinu, ali mi smo titulu izgubili protiv, uslovno rečeno, malih ekipa – rekao je Žigić za „Večernje novosti“.

Završetak fudbalske sezone u Srbiji doneo je dosta bure, koje se još nije definitivno stišala, međutim gorostasni napadač smatra da nema razloga za tako nešto i da je Partizan zasluženo osvojio titulu.

– Ne bih nikoga optuživao. Dobro smo krenuli, ali onda sve upropastili i dopustili Partizanu da slavi titulu osvojenu na terenu. Ostao je, ipak, Kup i prilika da se posle velikog pada, ekipa podigne i osvoji jedan trofej.- zaključio je Žigić.

On smatra da pravi put do uspeha vodi kroz fudbalsku školu Crvene zvezde, te da klub više treba da se okrene stvaranju igrač za prvi tim.

– Ima tu među ovim strancima i dobrih igrača, ali mislim da bi Zvezda morala više da se oslanja na igrače iz svoje škole. Takođe, ne bih da poredim generacije, primera radi onu iz 90-tih ili moju generaciju u kojoj je bilo mnogo igrača koji su od malih nogu znali šta znači Zvezdin dres, sa ovom današnjom u kojoj ima mnogo stranaca. Ali mislim da je put do uspeha sopstvena škola, jer u svakom značajnijem rezultatu kroz Zvezdinu istoriju, njen „proizvod“ je imao velikog uticaja.- jasan je bišvi napadač Zvezde.

Takođe on ističe da bi i upravu Zvezde trebalo da čine njeni bivši asovi.

-U moje vreme to su bili Džajić, Stojković, velika imena…osvajali smo trofeje, igrali Evropu. Mislim da bi ljudi dobrih biografija, ostvareni i neukaljani, naravno bivši igrači i asovi, morali više da se uključe u strukture kluba. Sa svojim iskustvom, poznanstvima, energijom koju bi doneli, verujem da bi došli bolji dani za klub. Važno je da se Zvezda okrene sebi, da ne traži krivce u drugima, samo tako će pronaći pravi put i svoje navijače ponovo učiniti zadovoljnim – zaključio je razgovor Žigić.

0
0

1 Komentara

  1. KO da sedi i KAKO, kada se ZNA NA KOJI SE „NACIN“ DOLAZI NA CELNU FUNKCIJU I PO CIJOJ DIREKTiviii .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter