0
Evropske lige

JOŠ SAMO JEDNOM: Toti u nedelju poslednji put igra za Romu

Objavljeno: 26.05.17 u 16:23

Legendarni fudbaler Rome Frančesko Toti odigraće u nedelju poslednju utakmicu za taj rimski klub.
Četrdesetogodišnji Toti je celu karijeru proveo u Romi, za 25 sezona odigrao je 785 utakmica i postigao 307 golova.

On je rekao da će od ponedeljka biti spreman za nove izazove, pošto najverovatnije neće preuzeti neku funkcionersku ni trenersku ulogu u klubu.

Toti nikada nije igrao u četvrtfinalu Lige šampiona, najbolji plasman u takmičenju za Zlatnu loptu bilo mu je peto mesto, ali ga legende fudbala Pele i Dijego Maradona smatraju jedinim od najboljih igrača u istoriji.

– Toti je svojevremeno bio najbolji fudbaler na svetu, rekao je Brazilac, dok je Argentinac otišao korak dalje: Toti je bio i ostaće najbolji fudbaler kojeg sam ikada video.

‘Princ Rima’ je najbolji strelac i igrač sa najviše utakmica u istoriji Rome, sa kojom nije ostvario zapaženiji uspeh, osim što je osvojio šampionsku titulu i dva Kupa Italije. Sa reprezentacijom Italije osvojio je Svetsko prvenstvo 2006. godine.

Roma će u nedelju na rasprodatom Olimpiku igrati protiv Đenove, utakmicu poslednjeg kola italijanskog prvenstva, a od Totija će se oprostiti brojni igrači, poznate ličnosti, navijači, ali i nekadašnje zvezde Rome Gabrijel Batistuta, Vinćenco Montela i Antonio Kasano.

Ulaznice su rasprodate za 24 sata, a očekuje se da će Toti odigrati nekoliko minuta.

– Sećam se u Rimu, kada smo bili deca, Toti je već bio Toti, sa osam godina. Svi su znali koliko je jak, svi su pričali o njemu i već tada svi su od njega imali velika očekivanja, rekao je bivši fudbaler Lacija i Milana Alesandro Nesta.

Toti je svojevremeno imao ponudu Real Madrida, ali nije želeo da ostavi bordo dres sa brojem 10.

– On je svoje srce ostavio Romi, a mogao je da igra bilo gde. On je izuzetan igrač, rekao je Žeremi Menez, koji je igrao sa Totijem u Romi od 2008. do 2011. godine.

Reči hvale za Totija ima i njegov saigrač od 1997. do 2005. godine Vensan Kandela.

– On je jedan od najboljih, medju prvih 10 igrača u poslednjih 30 godina bez sumnje. Zidan, Pirlo… Posle njih nema takvih, rekao je svetski prvak sa Francuskom iz 1998. godine.

Ove sezone Toti nije mnogo igrao, ali su ljubitelji fudbala mogli da vide da su njegova dodavanja i golovi i dalje dodavanja i golovi „Zlatnog dečka“, „Velike bebe“ i „Princa Rima“, kako su ga mnogi zvali, koji je oduvek voleo samo fudbal, Romu i Rim.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter