0
The Best Of

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VREMEPLOV: Pogledajte kako su te nesrećne 1992. godine pred Euro izgledali Dejo, Miha, Piksi, Pančev… (FOTO)

Objavljeno: 25.05.17 u 00:10

Ta 1992. godina bila je najtužnija u istoriji Jugoslavije, jedna fenomenalna generacija fudbalera nije mogla da pokaže svoj talenat, a sve zbog embarga i građanskog rata koji je tinjao.

Avion Boing 737 dobio je zabranu sletanja u Ševdsku gde ja naš nacionalni tim u kom su bili Omerović, Stojković, Pančev, Savićević, Jugović, Mihajlović, Jokanović, Baždarević i drugi trebalo da se takmiči na Evropskom prvenstvu. Zasluženo izborenom, jer je naš tim bio prvi u svojoj kvalfikacionoj grupi. Nažalost, zbog rata i raspada tadašnje Jugoslavije, Danska je kao drugoplasirana u našoj grupi otišlau Švedsku i postala prvak Evrope.

Mi se nećemo baviti ovom pričom, ispričanom 100 hiljada puta, nesportskom, kada je svet po ko zna koji put pokazao koliko je licemeran. Mi hoćemo da vas prisetimo albuma, Paninijevog, gde je naš tim bio i koji nas podseća da su tamo neki zahvaljujući tamo nekom osvojili evropski tron. A to su mogli biti naši momci…

Evo kako su Dejo, Piksi, Miha, Jokan, Mehmed, Kobra, Vujačić i Stanić izgledali u Paninijevom albumu iz 1992. godine…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter