0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

SKARIJOLO ODLUČAN: Može Španija bez igrača iz NBA i Evrolige!

Objavljeno: 25.05.17 u 15:40

U intervjuu za Eurohups trener španskog nacionalnog tima Serđo Skarijolo imao je priliku da diskutuje o aktuelnim košarkaškim takmičenjima i igračima iz NBA i Evrolige.

Trener ‘Furija’ smatra da je nivo ‘Adidas next generation’ turnira odličan.

– Pratio sam nekoliko preliminarnih rundi. Ima mnogo dobrih igrača. Inicijativa je sjajna. Nismo još uvek u situaciji da su nam potrebni igrači, ali postoji opasnost da nećemo imati dovoljno kvalitetnih igrača iz Evrolige.

– Više novca i pažnje se posvećuje NBA ligama, zato su naše nade mladi igrači.

Prethodna verzija španske košarkaške reprezentacije sastojala se od igrača koji su zamenljivi.

– Naravno da nećemo biti dobri kao što smo bili, ali bićemo bolji od nekoliko timova nakon što je istekao rok njihovim zlatnim generacijama. Možda će postojati cena, ali naredne generacije će biti izuzetno takmičarski nastrojene.

NBA i Evroliga se ne slažu sa kalendarom FIBE, što trenutno izgleda kao nerešiv problem.

– Znam da svako brani svoje interese i to predstavlja problem. Trebalo bi da stave interese košarke u prvi plan. Glavna stvar je razvoj košarke. Verujem da postoje zakoni koji onemogućavaju igračima da se odazovu pozivu reprezentacije. Takođe postoje i ugovori. Postoje mnoga mišljenja sa obe strane ali mislim da su daleko čak i od prvog koraka, što je razgovor, kaže zabrinuti Skarijolo.

Na pitanje da li može da zamisli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo Skorijolo je imao brutalan odgovor.

– Moram. Ja sam trener a ne političar. Nisam ni menadžer tako da moram da budem spreman. U poslednjih šest meseci pratim određene igrače koji će najverovatnije igrati u kvalifikacijama, a da to nisu NBA igrači. Igrači Evrolige su u drugačijoj, još uvek nerazjašnjenoj situaciji.

– U julu će se iz ovog razloga održati kamp za obuku, s ciljem ubacivanja igrača u sistem. Radujemo se tome. Ovo će se najverovatnije desiti, a mi ćemo biti spremni, završava Italijan svoja razmišljanja o mogućem scenariju.

Pripremila: Katarina Stevanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter