Dešavalo se nekoliko puta da za nekog fudbalera nema mesta u Crvenoj zvezdi, a potom on “eksplodira” u Evropi. Takva situacija bila je i sa Jovanom Stankovićem.

Piroćanac je pokazivao potencijal i imao zapaženu ulogu u Zvezdi, ali je u drugom mandatu Ljupka Petrovića poslat na pozajmicu u redove tadašnjeg prvoligaša, Radničkog sa Novog Beograda. Levonogi dribler nije želeo da “greje” klupu, već je otišao da se dokazuje, ali se više nije vratio u “Ljutice Bogdana”.


Na njegovu sreću, delegacija Majorke je bila u Beogradu, kada je neplanirano došla kraj Studenjaka na utakmicu, nakon čega je pala ekspresna odluka – kupljen je momak sa brojem “11” na leđima. I pogodili su, pošto je sa njim krenuo uspon od drugoligaških dana do igara u Ligi šampiona, kao i poslednjem finalu Kupa kupova, koje je doduše pripalo Laciju, za koji su tada igrali Siniša Mihajlović i Dejan Stanković.

Nakon blistavih sezona na “rajskom ostrvu” usledio je prelazak u Atletiko Madrid, a potom i povratak “kući”, u Majorku, gde je postao prava legenda.

Danas je u Zvezdi trener omladinaca, a spominje se mogućnost da na kraju sezone preuzme drugi tim. 

Kao trener je dobio šansu, ali kao igrač ostaće upamćen kao jedan od najvećih propusta u istoriji Crvene zvezde…

(Youtube/Birmingham 99)