1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

RAZOČARANI LAZIĆ: Dao sam sve za reprezentaciju, rizikovao i karijeru a oni mi ovako vraćaju

Objavljeno: 24.05.17 u 13:42

Bivšeg defanzivca Crvene zvezde veoma je pogodilo to što ga je selektor mlade reprezentacije Srbije, Nenad Lalatović izostavio sa spiska za Evropsko prvenstvo.

Štoper turske Alanje, Darko Lazić jedan je od igrača koji su prošli kroz kvalifikacioni ciklus za U21 Evropsko prvenstvo, međutim njegovo ime se nije našlo među konačnim putnicima za Poljsku gde će se održati šampionat „Starog kontinenta“.

Ova činjenica izazvala je veliko razočaranje kod mladog defanzivca, koji je u razgovoru za „Sportski žurnal“ otvoreno rekao sve što mu u ovom trenutku leži na srcu. On je istakao da se selektor ovim gestom žestoko ogrešio o njega, koji je uvek bio na raspolaganju nacionalnom timu, čak i u trenucima kada je vukao povredu.

-Za reprezentaciju u baražu protiv Norveške sam igrao pod jakim bolovima i pod injekcijama, to mogu da potvrde tadašnji doktor i selektor, jer sam to u dogovoru sa njima uradio. Sve to sam stavio u peti plan, ne drugi, nego peti, zbog reprezentacije, jer nisam hteo da je ostavim na cedilu.- rekao je Lazić.

Selektor je odluku na precrta Lazića sa spiska obrazložio time da defanzivac nema kontinuitet igara od odlaska u Tursku, ali igrač ističe da to jednostavno nije istina.

-To da ne igram jer sam povređen priče su za malu decu. U poslednje dve i po godine nisam trenirao dvadeset dana ukupno. Zbog te reprezentacije sam možda i rizikovao karijeru, ali to niko ne zna da ceni. Dao sam sve za reprezentaciju, živeo za ovaj poziv i mislim da nije pošteno da mi ovako vrate. U sadašnji klub sam došao malo rovit zbog baraža i imao manju minutažu, ali da nisam uopšte igrao i da imam dve povrede nije tačno. Naravno, niko iz FSS me nije ni pozvao da pita – kako si, šta se dešava? Time su pokazali kakvi su ljudi- rekao je Lazić.

Bivši štoper Crvene zvezde naglašava da ovo nije prvi put da se sa njime ovako postupa u nacionalnoj selekciji i da odnost saveza prema njemu, ali i još nekim igračima koji su izneli kvalifikacije nije pravedan.

-Nije u redu da momci koji su izneli kvalifikacije ne budu pozvani, a neki igrači debituju na Evropskom prvenstvu. Nepravda mi se nanosi treći put, pre toga su me isto dva puta sklonili sa evropskog prvenstva za igrače do 17 i 21 godine, a kad je u baražu bitna pobeda, onda se šalje poziv i posle me šutnu!? Opet naglašavam da je jako glup razlog da sam povređen i da nisam u treningu, jer je svako iz reprezentacije mogao da pozove klub i da proveri da treniram- zaključio je Lazić.

 

 

0
0

1 Komentara

  1. Kako je dobio štiklu od Zvezde, Lalatović se sveti. Isto tako sklonio je Izvanrednog Ristića, pod izgovorom da ne bi da menja tim a i kao Ristić je bio povređen. Medjutim ,taj Rile je upravo igrao na poslednje dve odlučujuće utakmice te reprezentacije, kao i Lazić. A Lazićeva nesreća je što je Lalat došao u repku, jer on ga nije forsirao ni u Zvezdi., a sad gura „svoje“ Bogosavca i Radonjića. sramota.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter