4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

POVRATAK NA VELIKU SCENU: Zvezda dobija novog reprezentativca (FOTO)

Objavljeno: 24.05.17 u 10:32

Dobre igre u prolećnom delu sezone donele su Ričmondu Boaćiju povratak u nacionalni tim Gane.

Ričmond Boaći ovog proleća napravio je pravi bum u Superligi Srbije. Iako su sve lovorike poneli napadači Partizana Leonardo i Đurđević, pitanje je kako bi Boaći završio sezonu da je igrao od početka.

Za jednu polusezonu postigao je 12 golova u prvenstvu i četiri u Kupu i nagovestio da je Zvezda dobila vođu za evropske kvalifikacije. Ako ga zadrže u ekipi.

To je prepoznao i novi selektor Gane Džejms Kvesi Apaia, koji je prema vestima iz te zemlje pozvao napadača Crvene zvezde u tim za meč sa Etiopijom koji se igra 9. juna.

Boaći gotovo dve godine nije oblačio dres Gane, a povratak u nacionalni tim upravo mu je obezbedio boravak u Ljutice Bogdana. Zato se u klubu nadaju da će i naredne sezone biti predvodnik crveno-belog napada.

FOTO: STARSPORT
0
0

4 Komentara

  1. Neka selektor Gane pogleda snimke utakmica Zvezde u kojima je ovaj drvenjak za fudbal igrao protiv Partizana (2 utakmice), Vojvodine, Čukaričkog, Voždovca i posebno kada je igrao protiv Napretka, gde je prebacio gol sa gol-linije. Na ovim utakmicama nije postigao gol!. A, i u ostalim utakmicama promaši po 4-5 zicera izgubi u proseku desetak lopti. Posebna napomena: sa loptom u nogama, okrenut protivničkom golmanu je totalno neupotrebljiv. Radijus kretanje mu je šesnaesterac. Takav igrač je neupotrebljiv u evropskim utakmicama a za Ganu i Afriku ne znam!

    0
    0
    Odgovori
  2. Tesko je ne priznati da je Boaci najvece pojacanje u zadnjih nekoliko godina, iz inostranstva u srpskom fudbalu, svaka cast Leonardu, kao i Luisu Ibanjezu, koji doduše i nije napadač, ali mislim sa Boaćijem jedino Klea da možemo staviti u isti koš, kao pojačanju, možda zbog toga što Leonardo ima u timu Đurđevića, koji mu, da ne kažem bio smetnja da se dokaže do kraja, dok sa druge strane sistem igre Partizana je takav da je svakako lakši posao imao Leonardo od Boaćija, te da je tu od početka sezone, što je i glavna prednost, jer je upravo sistem igre baziran na dva špica u ofanzivi sa prilagođenim veznim redom, ali svakako i čvrsta odbrana (doduše, za protivnike u Superligi) glavni razlog njegovog dostignuća, po mom mišljenju, ali za sve njih pravi ispit će biti evropske utakmice, tek tad ćemo da vidimo gdje su u poređenju sa drugim timovima iz lošijih liga, a možda, nadam se, kasnije i kvalitetnijih liga, naročito kad su odbrane u pitanju. Interesantno će biti i vidjeti kakav će sistem izabrati Nikolić u evropskim utakmicama, hoće li se usuditi igrati sa dva špica, da ne odstupa od stila ili će mjenjati, pa rizikovati sa jednim i kako će izgledati igra tima sa jednim špicem, s obzirom da su njih dvojica jedan drugome i glavni asistenti, da ne ostaje puno opcija u napadu ako je jedan sam, a svakako nisu niti jedan, neki vrsni tehničari, koji bi mogli sa dvojicom ili više igrača „na sebi“ da poentiraju, na kraju, efikasnost je bitna, u evrotakmičenjima se promašaji zicera ne opraštaju, nema toliko prilika kao u Superligi i Kupu gdje je mnogo prilika, a iskoriste se samo neke. Isto vrijedi i za Boačija, mada je možda Zvezda tu u prednosti, jer je već tokom sezone koristila taj sistem, nije se bas pokazao pretjerano dobrim, puno je trošio lopti, malo ih dobijao kvalitetnih, ali vidjećemo i jedne i druge za nešto više od mjesec dana, o pojačanjima je suludo pričati, da se prilagode i uklope u manje od mjesec dana, to će biti teško, naročito u Zvezdi gdje gotovo pola tima odlazi i trener ima drugi način rada od Grofa, možda dođe i treći, što bi bila tek greška. Sve liči na prethodne sezone, avgust je nekako kraj nadanja za jesen u evropi, a proljeće…eh…kad se sjetim…

    0
    0
    Odgovori
  3. Može se reći da je interesantan igrač.Daleko neka vrhunska klasa ,ali ima određene kvalitete.Meni se dopada to što kod prijema lopte, ne brza,već sačeka delić sekunde i onda gađa.Kod nas to prolazi,uglavnom je bio sam kada je dobijao loptu, ali iole ozbiljniji skauting to može da spreči.Uostalom ako Zvezda otkupi ugovor(800.000 eura) igranje u evropskim kvalifikacijama će najbolje pokazati koliko vredi.Za našu ligu dobar.

    0
    0
    Odgovori
  4. Eh, da NOVI selektor Gane zna, da su Boaciju GLAVNI I JEDINO ZASLUZNI asistenti bili Srdjan i Majo takodje „Gani, NIKADA Ricmonda ne bi pozvao u repku Gane .. .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter