1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Sećate li se ‘brazilskog bucka’ u dresu Zvezde? (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 23.05.17 u 00:07

Fudbaler koji je ‘kuburio’ sa viškom kilograma i nije voleo da trenira svaki dan, ali je voleo da se takmiči.
Mnogo stranaca je poslednjih desetak godina dolazilo i odlazilo bez zapažene uloge u Crvenoj zvezdi, a svakako da je najzvučnije pojačanje u leto 2006. godine bio Brazilac Ailton.

Iakusni golgeter je godinama u Verderu bio jedan od najboljih strelaca Bundeslige, a zatim je u Bešiktašu dopunjavao svoj učinak. I tadašnji predsednik Dragan Stojković – Piksi želeo je da utiče na renome kluba dovođenjem zvezde u Ljutice Bogdana.

Na početku je sve izgledalo kako treba i ‘karioka’ je upisao par golova i asistencija, a onda je počeo da pokazuje svoj pravi karakter. Imao je probleme sa viškom kilograma i pored uvedenog merenja sva tri dana, kazaljka na vagi nije padala na dole. Videlo se posle određenog vremena da Ailton želi da se ponaša kao ‘penzionor’ i nije voleo svaki dan da trenira.


(Izvor: YouTube/MrRedStarBelgrade)

Dva dana pre utakmice uvek je radio punim gasom, a kada vidi da nije u kombinaciji žalio bi se na neku sitnu povredu da ne bi sedeo ni na klupi. Imao je takav imidž, znao je često i da zakasni na sastanke. Ipak, posle sest meseci provedenih u crveno-belom bez pogovora je pristao da se ugovor sporazumno raskine, pa se Ailton spakovao i vratio u odakle je došao, u Nemačku.

Tamo je menjao nižerazredne ekipe igrajući bez opterećenja do ulaska u petu deceniju. Majstor za golove nije se pokazao u Crvenoj zvezdi, ali se svakako upisao, kao jedno od većih imena u dresu slavnog srpskog kluba.

Fudbal,UEFA CUP, season 2006/07 Crvena Zvezda-Liberec (Czech) Ailton, Brazil’s striker Beograd, 28.09.2006. foto: SRDJAN STEVANOVIC
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter