0
Odbojka

USPEŠAN START ODBOJKAŠICA: Srpskinje otvorile kvalifikacije za SP ubedljivom pobedom nad Islandom

Objavljeno: 23.05.17 u 22:05

Reprezentacija Srbije je u meču odigranom u Varšavi pobedila Island sa maksimalnih 3:0 po setovima (25:13, 25:15 i 25:9).

Kao što i sam rezultat po setovima govori, naše devojke su bez većih problema prebrodile prvu prepreku ka svetskom prvenstvu 2018. godine. Onse su ovaj meč rešile za 61 minut igre a selektor Zoran Terzić istakao je ovaj meč poslužio kao dodatan trening njegovoj ekipi.

-Normalno je bilo da je lagano dobijemo, prakitčno bez obzira kako igramo. Bilo je, medjutim, zaista potrebno da danas pokušamo da odigramo najbolje što možemo i iskoristimo ovu utakmicu kao jedan trening, jer nam to nedostaje. Pogotovo za utakmice koje slede i koje će biti ozbiljnije. Već protiv Češke, jer ekipa koja izgubi ostaće bez šansi da bude prva. Moraćemo da odigramo mnogo bolje ako želimo trijumf- rekao je Terzić.

Kapiten reprezentacije, Stefana Veljković pohvalila je pristup igri našeg tima, koji je u meč ušao maksimalno uprkos slabe reputacije protivnika.

-Igramo odgovorno, maksimalno i zrelo, što smo pokazali i večeras. Moramo da budemo koncentrisani za svaki naredni meč. Jeste malo teško, jer nismo dugo ni igrale ni trenirale i ovo je bio naš prvi meč posle dugo vremena, ali nadam se da će sve biti u redu- rekla je Veljkovićeva.

Naredni protibnik naše selekcije biće reprezentacija Češke, sa kojim se sastajemo već sutra od 15:30 časova, a zatim slede i mečevi sa Kiprom, Slovačkom i Poljskom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter