0
Košarka

NBA: Golden Stejt šampion ‘Zapada’, čeka rivala u finalu (VIDEO)

Objavljeno: 23.05.17 u 09:10

Bez poraza u finalnoj seriji ‘Zapadne konferencije’ su Sparsi stigli do finala NBA lige.
Noćas su po četvrti put savladali San Antonio Sparse, bilo je 129:115.

Posle iznenađenja u Ohaju, isto nisudozvolili ‘ratnici’ koji su od samog starta ‘pokazali zube’ na terenu i došli do 12. vezane pobede. San Antoniju je falio povređeni Lenard koji ponovo nije bio u sastavu.

Sparsi su imali vođstvo samo u početnim sekundama utakmice kada je posle prvog napada svog tima Manu Đinobili bio precizan, od tada je sve krenulo u drugom pravcu, a gosti su u jednom momentu imali i prednost od 22 poena razlike.

Argentinac je činio prvu petorku noćas što je mnoge nateralo da pomisle da je to njegov poslednji meč u aprofesionalnom igranju ovog sporta, ali je ipak Greg Popovič za tamošnje medije rekao da se radi o poštovanju prema tom igraču, ne o opraštanju.

Ovo je u poslednjih 15 godina tek drugi put da San Antonio u plej-ofu ispadne bez pobeđene utakmice, a noćas su najzaslužniji za to bili, naravno, Stef Kari i Kevin Durent. Kari je postigao 36 poena, Durent 29, a Drejmond Grin je bio blizu tripl-dabla sa 16 poena i po osam skokova i asistencija.

Voriorsi sada čekaju rasplet u finalu ‘Istoka’ kako bi saznali da li će za pehar NBA lige igrati protiv Klivlenda, ili Bostona što bi bilo veliko iznenađenje.


(Izvor: YouTube/NC2)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA – plej-of

Istok – finale:

Klivlend – Boston 2-1

Zapad – finale:

San Antonio – Golden Stejt 0-4

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter