0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA: Partizan se opasno kockao na Dorćolu, hrabri Dinamik ‘slomljen’ tek nakon produžetka

Objavljeno: 22.05.17 u 21:00

Košarkaši Partizana su uz dosta muke uspeli da zabeleže novu pobedu u Superligi, savladavši na gostovanju ekipu Dinamika, posle produžetka, rezultatom 87:83.

Za razliku od većine prethodnih utakmica gde se ekipa Aleksandra Džikića mučila u prvom poluvremenu, pa su u nastavku bili prinuđeni da jure prednost rivala, ovoga puta smo imali obrnutu situaciju.

Crno-beli su odigrali prilično dobro prvo poluvreme, gde su sredinom druge deonice imali vođstvo i od 16 razlike, međutim u nastavku su to prosuli i bili prinuđeni da čupaju pobedu na Dorćolu.

Prva deonica protekla je u blagom vođstvu Partizana, koji je prvi desetominutni period završio sa vođstvom od 23:18. Početkom druge četvrtine, ulaskom Novice Veličkoivća na parket, crno-beli su dodali gas i na četiri minuta pre odlaska na odmor imali vođstvo od 41:25.

Činilo se tada da će izabranici Aleksandra Džikića konačno malo pošteteti navijače drame, ali to ipak nije bio slučaj.

Iako je u drugo poluvreme ušao sa 12 poen zaostatka, uporni Dinamik je malo po malo topio prednost favorizovanog rivala, pre svega zahvaljujući odličnom Bruksu i početkom poslednjeg kvartala stigao do izjednjačenja (60:60), a zatim i vođstva od 66:60.

Tada su igrači Partizana shvatili da je „odneo vrag šalu“ i sa dve trojke Andrića vraćaju se u rezultatski egal, a zatim i Ratkovica sa penala vraća vođstvo (68:67).

Usledila je neizvesna završnica, gde je na minut pre kraja Andrić još jednom trojkom vratio Partizanu prednost od 71:69, ali je loše građenje reketa nakon penala Čakarevića umalo koštalo crno-bele, jer je Sedmak poenima nakon ofanzivnog skoka doneo novo vođstvo ekipi Dinamika.

Zatim je na drugoj strani Ratkovica realizovao penale, pa je Čakarević ponovo bio polovičan, da bi u samom finišu na jednoj strani bio neprecizan Andrić a na drugoj je Novica Veličković blokirao šut Bruksa za pobedu pa se ušlo u produžetak.

I u dodatnih pet minuta viđena je rezultatska klackalica a crno-beli su meč prelomili na ulasku u poslenji minut produžetka, de je nakon penala Birčevića i poena Marinkovića otišao na 83:78, što je uspeo da sačuva do kraja.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Mihajlo Andrić sa 17 poena (4/6 za tri), Vil Hečer i Novica Veličković dodali su po 12 a Vanja Marinković i Stefan Birčević po 10.

Kod domaćina sjajnu partiju pružio je Devin Bruks koji je ubacio čak 31 poen, dok je bivši košarkaš Partizana, Marko Čakarević dodao 20 uz 9 skokova.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

DINAMIK – PARTIZAN 83:87 (38:50)

Dvorana: Hala Dinamik;

Gledalaca: 500;

Sudije: Obrknežević, Nikolić, Arsenijević;

Dinamik: Ćirković, Milosavljević, Beslać, Lazić 8, Gavrilović 5, Bruks 31, Nađfeji, Čakarević 20, Radulović 6, Tornjanski, Frend 11, Sedmak 2.

Partizan: Ratkovica 9, Vrabac 7, Jovanović, Marinković 10, Veličković 12, Majstorović 6, Birčević 10, Koprivica 2, Andrić 17, Hečer 12, Karahodžić, Luković 2.

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter