0
Auto Moto

‘PENZIONER’ DŽENSON BATON: Voziću samo u Monaku

Objavljeno: 22.05.17 u 17:07

Bivši svetski šampion Formule 1 Dženson Baton rekao je danas da ne namerava da se vrati takmičenjima, već da će učestvovati u samo jednoj ovogodišnjoj trci, za Veliku nagradu Monaka, gde će zameniti Fernanda Alonsa u ekipi Meklaren.

Baton je na kraju prošle sezone saopštio da je završio karijeru, ali je ostao u Meklarenu kao ‘ambasador’ te firme, a ima ugovor sa tom ekipiom i za narednu godinu.

On će voziti u predstojećoj trci u Monaku u nedelju i zameniće Fernanda Alonsa, koji će učestvovati u trci Indijanapolis 500. Alonso se prošle sezone u više navrata žalio na bolid Mercedesa i ako se ne poprave rezultati mogao bi da napusti ekipu na kraju sezone.

– Naravno, kada se ukazala šansa da se trkam u Monaku, prihvatio sam. Neću učestvovati u celoj sezoni pošto sam završio sa Formulom 1. Uživao sam u većem delu karijere, ali bilo je vreme da napravim pauzu. Vratiti se za trku u Monaku je san – rekao je Baton za ‘Skaj’.

Vozači Meklarena Fernando Alonso i Stofel Vandorn ove sezone nisu osvojili nijedan bod.

– Ovo je samo jedna trka i zabaviću se. Trka u Abu Dabiju (prošle sezone) je bila kraj moje karijere u Formuli 1. To je bio vrlo emotivan i poseban vikend. Monako je drugačiji, to je samo jedna trka – dodao je Baton.

On je naveo da je imao ponude da nastavi karijeru u Formuli 1.

– Imao sam mnogo opcija za ovu godinu, da je to smešno. Ove godine su me dve ekipe pitale da li bih vozio za njih. Ne zanima me to – rekao je Baton.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter