0
Evroliga

FOTO: Mega Leks

EL JUNIORI: Mega bez trofeja, Pariz je najbolji u Evropi

Objavljeno: 21.05.17 u 11:48

Juniori Mega Leksa nisu uspeli da se okite titulom prvaka Evrope u juniorskoj konkurenciji, pošto su u finalu poraženi od Pariza 65:58.

Mega je ispustila evropski trofej. Četa Vlade Vukoičića igrala je sjajno u finalu Evrolige, vodila je 46:41 pred poslednjih deset minuta igra, a onda je usledio veliki pad. Pariz je poslednju četvrtinu dobio u svoju korist 24:12. Ipak, pored praza Mega je napravila veliki rezultat i osvetlala obraz srpske košarke.

– Zadovoljni smo toga što smo igrali finale, iako nismo bili u grupi favorita. Nismo zadovoljni zbog poraza, ali gledajući na to protiv koga smo igrali, ostvarili smo odličan rezultat. To je projekat federacije, tim koji praktično godinu dana živi zajedno. Imali smo padove i uspone u meču, aktivan rezultat do pet minuta pre kraja, a onda nas je naša skraćena rotacija, zbog brojnih zdravstavenih problema koje imamo, koštala te bolje završnice. Krivo nam je što nismo poslednjih pet minuta zadržali nivo koji smo imali tokom meča, ali sa druge strane nemamo razloga da ne budemo nezadovoljni izdanjem i načinom na kojim smo se predstavili na turniru – istakao je posle meča Vlada Vukoičić.

Kod pobednika najefikasniji bio je Ivan Feverije sa 17 poena, dok je Janik Blan ubacio 15 koševa. Kod Mege istakao se Gogom Bitadze sa 17 poena i čak 20 skokova. Nikola Mišković je postigao 15, a Altin Islamović 11 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter