0
Košarka

FOTO: nba.com

NBA, PLEJ-OF: Ovo beše finale konferencije? Pošto ne izgleda tako… (VIDEO)

Objavljeno: 20.05.17 u 09:08

Klivlend Kavalirsi su stigli do 2:0 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige više nego ubedljivom pobedom nad Boston Seltiksima – 130:86.

Verovali su košarkaši Bostona da bi prednost domaćeg tenena mogla da bude ključna u finalu konferencije, ali će umesto toga morati da izvedu pravo čudo u Ohaju, pošto je drugi susret u TD gardenu doneo i jedan od najubedljivijih poraza u istoriji ne samo Bostona, već i plej-of mečeva u istoriji NBA lige.

Bila bi pobeda Kavsa i ubedljivija, da Džejms, Irving i Lav nisu presedeli poslednju četvrtinu.

Džejms je na terenu proveo samo 32 minuta, pa je izvesno da će ostatak serije dočekati svež.

Dodatni problem za Boston predstalja i povreda Ajzee Tomasa, koji je ubacio samo dva poena Kavsima, koji je pred kraj druge četvrtine dobio udarac u kuk, zbog čega je presedeo drugo poluvreme. Mada, možda je bila u pitanju samo želja da ne rizikuju sa Tomasom, pošto je Klivlend već u tom trenutku imao 41 poen viška.

Najefikasniji je, očekivano, bio Lebron, koji je sa 30 poena postao prvi košarkaš još od Majkla Džordana sa osam vezanih mečeva u plej-ofu na kojima je postigao 30 ili više poena.

Pratili su ga Irving sa 23 i Lav sa 21 poenom.

Najefikasniji u timu Bostona bio je Džejlen Braun sa 19 poena, Ejveri Bredli je dodao sa 13 poena i tri skoka, a Al Horford 11 poena, pet skokova i dve asistencije.

(Youtube/Ximo Pierto Final)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA, plej-of

Finala konferencija

Istok

Klivlend – Boston 130:86 (2-0)

Zapad

Golden Stejt – San Antonio 2-0

[/stextbox]

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter