1
Košarka

FOTO: STARSPORT

DŽIKIĆ: Poslednja akcija je bila dogovorena; RADONJIĆ: Puno grešaka i dekoncentracije (FOTO)

Objavljeno: 18.05.17 u 21:52

U veoma uzbudljivoj završnici su crno-beli porazili ‘večitog rivala’ rezultatom 78:77.

Jedan od najboljih derbija ova dva tima i preokret nakon kojeg je Partizan stigao Crvenu zvezdu po broju pobeda u košarkaškoj Superligi.

Opravdano nezadovoljan bio je Dejan Radonjić čija je ekipa izgubila ‘dobijenu utakmicu’. Crveno-beli su posle odlične treće četvrtine propustili da u poslednjoj ‘dotuku’ rivala, što je Partizan kaznio.

– Nismo odigrali dobar meč. Kao što sam pričao pre početka, pokušaćemo da osvojimo ligu, ali sa određenim elementima. Bilo je pobeda sa kojim sam zadovoljan, ali večeras nisam. Uz toliki broj grešaka i dekoncentracije, nismo mogli da pobedimo. Bio je dogovor da napravimo faul i da ne primimo trojku, a upravo to se desilo kada je pogodio Andrić. Kasnije ste videli kako se završilo. Ali ne vidim razlog da klonemo, moramo do kraja da zavrsimo posao koji smo započeli, rekao je Dejan Radonjić.

Strateg tima sa ‘Malog Kalemegdana’ je pomenuo i izostanak Branka Lazića kao nešto što je najavljeno nekoliko dana pre ‘večitog derbija’. Takođe, barem po izjavama, ovo je jedan od mečeva koji je izazvao najviše nezadovoljstva u treneru prvaka Jadrana zbog dekoncentracije i nekoliko loših odluka koje su koštale Zvezdu pobede.

FOTO: STARSPORT

– Lazić nije igrao jer nije trebalo da igra. Valjda je to bilo rečeno pre utakmice. Ne bih želeo da upotrebljavam govor ljutnje. Mnogo je segmenata bilo loše, puno dekoncentracije, nismo pravili faul kada smo morali. Postoji potrošenost sa obe strane, dodao je Radonjić.

Znatno više razloga za zadovoljstvo je imao Aleksandar Džikić koji je uspeo da ostvari pobedu u drugom okršaju ova dva rivala u okviru košarkaške Superlige. Partizan je gubio tokom celog meča, ali nije psihički pao, što je donelo prevagu u završnici.

– Nadam se da su bar neki zadovoljni. Istina je nije nam prvi put ove godine, ali smo pobedili stvarno velikog pobednika. Mislim da smo ovom pobedom obezbedili učesće u ABA ligi, čekirali smo se i skinuli taj teret, jer je to bilo važno, zbog svega što se dešava, izjavio je Džikić.

U poslednjem napadu je preko kapitena Novice Veličkovića domaći tim stigao do velike pobede, posle dugog zaostataka koji je imao u ovoj utakmici, a koji je velikim delom bio i dvocifren.

– Naša kontrola je bila važna. U 30 minuta smo imali samo dve izgubljene lopte, a poređenja radi protiv Vršca smo imali 30. U poslednjih pet minuta dali smo 17 poena i to je bilo vrlo dobro. Poslednja akcija je bio dogovor na tajm-autu pre faula, koji je bio isto dogovor i nismo razmišljali o odbrani. I kod trojke Andrića smo crtali isti napad koji smo odigrali na kraju. Ali ne znam da li je kolega Dejan tražio faul od svojih igrača, to morate da pitate njega.

FOTO: STARSPORT

Sa lica mesta: Stefan Smuđa

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter