0
Domaći fudbal

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

ANALIZA SUĐENJA: Đurđević je zaslužio karton, Kojić nije bio u ofsajdu, penali za Zvezdu (VIDEO)

Objavljeno: 18.05.17 u 23:49

Sekretar za suđenje u Sudijskoj komisiji FS Srbije Igor Radojčić bio je gost Arene sport gde je govorio o spornim momentima u 36. kolu Superlige Srbije.

On je dao svoje viđenje situacija iz utakmica koje su odigrali Partizan i Crvena zvezda protiv Radničkog, odnosno Javora. Evo šta je član Sudijske komisije FS Srbije rekao za udaranje Uroša Đurđevića glavom Radoša Bulatovića.

– Bilo je za karton, ali ne za crveni. Vidi se udarac glavom, mada je i igrač Radničkog prvo udario Đurđevića, što je dovelo do rekacije napadača Partizana. Ipak, nije bilo prekomerne snage, žuti karton je bio dovoljan, ali ni njega nije dobio – rekao je Radojčić i osvrnuo se na ofsajd sa druge strane Nemanje Kojića.

– Nismo izvukli liniju, jer se sve lepo vidi. Pomoćni sudija dobro stoji, odlično stoji, ali što bi se narodski rekao: u strahu su velike oči. Očigledno. Pomoćnom sudiji u odbranu, ako se ne varam tek godinu dana je u Superligi. Pretpostavljam da mu je ovo najvažnija utakmica u karijeri.

Po sekretaru Sudijske komisije FS Srbije oba penala Crvene zvezde u Ivanjici nisu bila sporna.

– Prva situacija je bila interesantna, iz dva ugla se nije video penal, ali jeste iz trećeg. Vidi se pokret ruke fudbalera Javora. Zaustavio je loptu koja ga je skoro prošla. Sudija Danilo Grujić je bio odlično postavljen i odlična odluka. Drugi žuti karton je bio njegov izbor i to je opravdano – rekao je Radojčić.

Kod druge situacije penal je bio, ali ne i žuti karton za defanzivca Ivanjičana.

– Ovo nije prirodan položaj ruke. Igrač Javora je spušta, ali prilikom spuštanja dolazi do kontakta. A pošto je u pitanju centaršut, dakle nije obećavajući napad, nema žutog kartona, samo penal – zaključio je Radojčić.

(Izvor: YouTube/AM Video7S)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter