0
Košarka

NBA: Greg Popovič će ovo finale konferencije želeti da što pre zaboravi… (VIDEO)

Objavljeno: 17.05.17 u 09:05

Iako je jasno da Golden Stejt u drugoj polovini druge decenije 21. veka predstavlja košarkašku silu u rangu Čikago Bulsa u eri Majkla Džordana, retko ko je očekivao da će, naspram njih, San Antonio Sparsi izgledati ovako nemoćno.

Ušli su Sparsi u finalnu seriju oslabljeni za neigranje Tonija Parkera, ali su uprkos tome poveli u jednom trenutku sa 25 poena prednosti u prvom meču. Usledio je preokret, praćen povredom Kavaija Lenarda.

U drugom meču finala Zapada slika je bila mnogo drugačija.

Možemo reći da su igrači ekipe iz Teksasa bili ravnopravan rival do sredine trećeg minuta igre u prvoj četvrtini, kada je Pulap pogodio za dva poena i smanjio na 9:6. Prednost je onda počela da raste – 14:6, pa 17:8, 20:10, 30:16, a prvi period završen je sa 33:16.

I tu je bio kraj. Samo je ekipa Golden Stejta povećavala vođstvo, toliko da je u jednom trenutku bilo čak 41 poen razlike (129:88)!

Na kraju su uspeli Sparsi bar malo da smanje ogromno vođstvo „ratnika“.

(Youtube/Ximo Pierto)

 

Kao uteha moglo bi da posluži to što se, prilikom jednog zakucavanja u drugoj četvrtini, povredio Zaza Pačulja, pa će navijači imati kakvu-takvu satisfakciju jer je njemu „pripisana“ povreda Kavaija Lenarda. Ipak, na kraju dana. Golden Stejt vodi sa 2-0, a Sparsima će biti neophodno ne samo da se vrati Lenard (najavljen je za treći meč), već i da timski zaigraju mnogo kvalitetnije, pošto je prevagu na ovom meču donela sjajna timska igra Golden Stejta, uz čak sedam dvocifrenih igrača, a prednjačio je Kari sa 29. Sa druge strane, samo su Simons i Bertans imali više od deset poena – Simons 22, Bertans 13. Premalo za bilo kakvu nadu…

Serija se seli u Teksas, moći će Sparsi da probaju da zaustave zahuktalu mašinu iz Ouklanda kojoj je ovo bila deseta vezana pobeda u plej-ofu, ali nakon ovakve partije i ovakvog početka serije, teško je poverovati u čudo. 

Sa druge strane, u ovom trenutku teško da u čitavoj ligi postoji trener sposobniji od Grega Popoviča da čudo i izvede…

Naredni meč se igra u noći između subote i nedelje, od 3 časa posle ponoći po našem vremenu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]NBA, finala konferencija

Zapad
Golden Stejt – San Antonio 136:100 (2-0)

Istok
Klivlend – Boston 0-0[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter