0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

LALATOVIĆ ZA HOTSPORT: Raduje me što su neki momci dobili šansu i idemo maksimalno jaki u Poljsku!

Objavljeno: 17.05.17 u 16:04

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Nenad Lalatović obelodaniće spisak od 23 igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u Poljskoj koje se igra u junu.

Polako se blizi Evropsko prvenstvo u Poljskoj te selektor mlade reprezentacije Srbije Nenad Lalatović polako sklapa konačan spisak igrača i za HotSport otkriva pojedine detalje, a javnost bi tebalo sutra da bude upoznata sa sastavom koji će se suprotstaviti Portugaliji, Španiji i Makedoniji.

– Nemam neke dileme i ova selekcija je kroz kvalifikacije pokazala karakter, a dobra stvar je to što su u drugom delu sezone  u ritmu Andrija Živković i Marko Grujić koji su nastupali standarno za Benfiku i mladi tim Liverpula. Pravi izbor za Vukašina Jovanovića je bio Bordo u kojem dobro ide i Milanu Gajiću, a Sergej Milinković-Savić je postao oslonac u Laciju – istakao je za HotSport, Nenad Lalatović.

Dobra forma pojedinaca je veliki plus?

– Nasi momci su talentovani uspeli su da dođu u velike klubove, a mene zanima da budemo kompaktan tim i igramo dobar fudbal u Poljskoj.

Pripreme su planirane u dva dela?

– Igraci koji završavaju sezonu 23. maja imaće par dana slobodno, a krenućemo 26. ili 27. maja sa radom ovde i onda je 7. juna planiran odlazak u bazu Poljskoj gde ćemo imati završni čin ‘glancanja’ forme pred početak turnira.

Start sa Portugalijom može da odredi rasplet?

– Plan je da imamo 20 igrača i tri golmana. Nekih iznenađenja neće biti, okosnica je poznata i možda bude isplivao neki „džoker“. Jeste posle naporne sezone teško pronaći motiv, a momcima mora da bude na umu da brane boje Srbije i pristup pripremama i posle nadmetanju mora da bude pod konac. Oni su svesni zajedničkog cilja – rekao je na kraju Lalatović.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine počinje 16. juna i završava se 30. juna. Na turniru prvi put učestvuje 12 reprezentacija podeljenih u tri grupe, a u polufinale plasiraće se samo prvoplasirani timovi i najbolja drugoplasirana ekipa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter