0
Evropske lige

DOBAR NAČIN DA SE POZDRAVIŠ SA KARIJEROM: Mnoge gluposti na terenu videsmo, ali ovakav penal nismo, i verovatno nećemo… (VIDEO)

Objavljeno: 16.05.17 u 21:45

Ukoliko bismo gradirali potez Budaga Nasirova, fudbalera rezervnog tima Sportinga koji se takmiči u portugalskoj drugoj ligi, mogli bismo bez problema da upotrebimo pridev „najgluplji“. Ovo što je 20-godišnji  Azerbejdžanac uradio na meču protiv Akademike je za rubriku „Neverovali ili da“, pošto je previše neverovatno i za onu uobičajenu, „verovali ili ne“.

Sport verovatno ne bi bio to što jeste da je iz njega isključen onaj „ljudski faktor“. Upravo on, kroz trenutke dekoncentracije, nerazmišljanja, ume da ne samo presudi utakmicu, već i da nekog pojedinca osramoti za naredni period.

Tako su, u meču 41. kola druge lige Portugala, snage odmerili B tim Sportinga iz Lisabona i Akademike.

I susret bi veoma brzo bio zaboravljen, da u 58. minutu Nasirov nije doživeo pravo „pomračenje svesti“. 

Imala je Akademika napad, ali je krajnje neprecizna lopta krenula ka gol-aut liniji. No, umesto krajnje bezazlene situacije koja bi donela loptu njegovoj ekipi, Nasirov je odlučio da „zablista“, pa je dirao loptu dok je još bila u terenu, iako se on, kao rezervni fudbaler domaće ekipe, zagrevao za ulazak u igru.

To mu nije bilo dovoljno, mada bi i za taj postupak bio kažnjen žutim kartonom,, već je loptu uhvatio u ruku.

Sudija nije imao drugu opciju sem da pokaže na belu tačku, što je Rui Migel iskoristio za izjednačenje, da bi isti igrač preokrenuo i doneo svojoj ekipi možda i najbizarniju pobedu u istroriji druge lige Portugala.

(Youtube/nGolos – Goals and Highlights)

Što se pravila tiče, ukoliko član stručnog štaba, rezervni ili isljučeni igrač nekog tima na bilo koji način ometa igru, dosuđuje se slobodan udarac za protivnika. Kako je ovom prilikom „prekršaj“ napravljen u kaznenom prostoru Sportinga, arbitar je sa pravom pokazao na belu tačku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter