1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MATJAŽ KEK: Može Zvezda, ali tek…

Objavljeno: 16.05.17 u 12:00

Trener Rijeke Matjaž Kek govorio je za slovenačke medije o mogućem napuštanju Rijeke i preuzimanju Crvene zvezde, kao i velikom uspehu koji pravi sa timom sa Kantride.

Matjaž Kek je u poslednjih mesec dana u centru pažnje sportske javnosti na prosotrima bivše SFRJ. Jedan razlog su sjajni rezultati Slovenca sa Rijekom, a drugi spekulacije da bi od leta mogao da preuzme srpskog šampiona Crvenu zvezdu. Ipak, Kek je sada stavio tačku na inače sve ‘tiše glasine’ o tome da će od 15. juna sedeti na klupi Crvene zvezde.

– Nema tu ništa od istine. Razne informacije, špekulisanje, mučenje… Sve je to deo igre. Neko nekad nešto kaže, makar i bez osnova i iza toga krene čitava halabuka. S Rijekom imam ugovor do 15. juna, a potom produžavamo do 2021! Sve je dogovoreno sa predsednikom kluba, dali smo ruke, još samo da potpišemo. Svaka moja misao ili akcija su vezani za Rijeku i niti jedan drugi klub – istakao je Matjaž Kek za slovenačku ‘Večer’.

Slovenački trener je priznao da je veliki navijač splitskih ‘bilih’, koje je upravo pobedio u subotu i time skoro overio sa Rijekom titulu prvaka Hrvatske.

– Nikada to nisam skrivao. U bivšoj Jugoslaviji je većina ljudi navijala za klubove „velike četvorke“ Crvenu zvezdu, Partizan, Dinamo i Hajduk. Malo je onih koji su u Sloveniji podržavali Budućnost, Velež ili Željezničar. To je tako bilo. Ali otkako sam u Rijeci, tu nema nikakve dileme. Svu svoju energiju i lojanost sam dao ovom klubu. Moje navijačke sklonosti iz mladosti nisu imale nikakvog uticaja. Možda mi je zbog toga i bilo draže što smo pobedili – rekao je Kek.

Podsetimo, Rijeka je trenutno lider HNL lige sa pet bodova više u odnosu na Dinamo iz Zagreba. Do kraja prvenstva ostalo je da se odigrju još tri kola, a u poslednjem tim sa Kantride gostuje upravo na Maksimiru.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter