0
Fudbal

VREMEPLOV: Vučinićeva simultanka sa Hrvatima na ‘Marakani’ i pobeda ‘plavih’ sa devetoricom na terenu (VIDEO)

Objavljeno: 15.05.17 u 00:04

Večeras se prisećamo prve utakmice baraža za plasman na U21 Evropsko prvenstvo između selekcija Srbije i Crne Gore i Hrvatske iz 2005. godine, koju je obeležio het-trik Mirka Vučinića, ali i dva isključenja naših igrača.

Mečevi naše mlade reprezentacije ne pamte onakvu atmosferu kakva je to veče vladala na beogradskoj „Marakani“.

Uprkos tome što se radilo o selekcijama do 21 godine, rivalitet koji vlada između Srbije ( tada SCG) i Hrvatske privukao je na naš najveći stadion oko 30. 000 navijača, koji su imali prilike da prisustvuju jednoj sjajnoj fudbalskoj predstavi naše selekcije.

Mnogi od tih igrača koji su te novembarske večeri istrčali na teren kasnije su uspeli da izgrade velike karijere, a tu su bili sa jedne strane Mirko Vučinić, Branislav Ivanović, Miloš Krasić i sa druge Luka Modrić, Eduardo Silva, Vedran Ćorluka

‘Naoštrene’ navijače na stadionu Vučinić je vrlo brzo ragalio, pošto je već u trećem minutu nakon odličnog centaršuta Boška Jankovića glavom pogodio gol gostiju, za idealan početak naše reprezentacije.

Ipak Hrvati nisu dozvolili da ih atmosfera na stadionu, posle ranog vođstva domaće selekcije „proguta“ već su se vrlo brzo konsolidovali i u 25. minutu došli do izjedančenja preko Eduarda.

Uprkos tome što su imali još nekoliko dobrih šansi za pogodak „plavi“ nisu uspeli da do kraja poluvremena dođu do novog vođstva, ali su sve nadoknadili u nastavku.

Izvor:Youtube/Dragan Zagreb

Naša reprezentivci ušli su u drugi meča deo odlučni da u Beogradu naprave što bolji rezultat pred revanš u komšiluku i to im je pošlo za rukom, urpkos tome što su poslednjih dvadesetak minuta proveli i sa dva igrača manje na terenu.

Drugo poluvreme počelo je slično kao i prvo, ranim golom reprezentacije SCG. Igrao je 51. minut utakmice kada Vučinić postigao svoj drugi pogodak na meču, nakon majstorskog pasa Miloša Krasića kroz odbranu Hrvatske.

Desetak minuta posle novog vođstva naša selekcija ostala je sa igračem manje na terenu, pošto je zbog drugog žutog kartona isključen Boško Janković. Ipak to ništa nije promenilo u igri naših fudbalera, koji su nastavili sa atacima.

Takav pristup je nagrađen u 69. miunutu kada Vučinić, posle nove asistencije Krasića, kompletirao het-trik i doveo stadion do ivice ključanja.

Sam finiš utakmice „plavi“ su proveli sa devet igrača na terenu, pošto je u 76. minutu zbog druge javne opomene isključen i Danko Lazović.

Tako su naši momci poslednjih 14 minuta regularnog dela, plus osam minuta nadoknade proveli značajno oslabljeni ali su ipak sačuvali dva gola prednosti do kraja.

Revanš meč u Hrvatskoj doneo je još jedan trijumf Srbije i Crne Gore (1:2) i plasman na Evropsko prvenstvo u Portugalu, na kome su dogurali do polufinala.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SCG: Vladimir Stojković, Dušan Basta, Vladislav Jovanović, Duško Tošić (13-Marko Lomić od 46.), Nenad Milijaš (Ivan Todorović od 64), Milan Biševac, Danko Lazović, Boško Janković, Mirko Vučinić (11-Milan Purović od 81.), Simon Vukčević, Miloš Krasić.

Hrvatska: Tomislav Vranjić, Mladen Pelaić, Dario Bodrušić, Ivica Vrdoljak (Leon Benko od 80.), Vedran Ćorluka, Luka Vučkov, Luka Modrič, Ognjen Vukojević, Srdjan Lakić (Josip Tadić od 74.), Filip Marčić (Mario Grgurović od 86.), Eduardo Da Silva.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter