0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS: Sjajne role Hečera i Birčevića, sedma pobeda Partizana pred ‘večiti derbi’ (FOTO)

Objavljeno: 15.05.17 u 19:45

Crno-beli su danas u Vršcu uspeli da održe ritam pred drugi ‘večiti derbi’ u košarkaškoj Superligi.

Partizan je u dvorani ‘Milenijum’ rezultatom 81:74 porazio ekipu Vršca, drugi put ove sezone.

Početak utakmice nije baš ličio na onakav kakav bi trebalo da bude u ovom sportu. Do drugog minuta duela je rezultat bio 0:0, kada je Jeftić pogodio prve poene na utakmici. Ubrzo je na isti način odgovorio i Adin Vrabac, pa novi poenterski post. Tokom četiri minuta igre su oba tima ubacili isti broj poena. Malo su se razigrali domaći i napravili seriju od 5:0, da bi posle imali i prednost od 11:7, što je izazvalo bolju igru i crno-belih.

Odgovor pulena Aleksandra Džikića je bio serijom od 7:0 u kojoj je sa šest poena (dve trojke) učestvovao Andrić. To je izazvalo bujicu pokušaja izvan linije 6,75, i to uspešnih. Pogađali su Đerić i Krstović za domaće, kao i Birčević na drugoj strani posle čega je rezultat bio 17:17. ‘Trojku’ je postigao i Hečer, ali posle prodora preko kojeg je uz poene dobio i faul, pa ga ‘naplatio’ pogođenim bacanjem.

FOTO: STARSPORT

Drugu deonicu su crno-beli počeli serijom od 9:2, Andrić je pogodio i treću trojku, a na njegov dobar učinak se ponovo nadovezao Birčević sa četiri poena. Ovoga puta je pravu reakciju imao domaći sastav koji se serijom od 8:0 u potpunosti vratio u utakmicu posle dve izgubljene lopte Partizana. Hečer je održavao goste u životu, ali je Vršac uspeo da dođe do preokreta. Prvo je Đerić pogodio trojku, a potom je Karahodžić napravio korake. Tu šansu je u sledećem napadu iskoristio Minčev za rezultat 34:32.

Partizan je imao veoma loš period krajem prvog poluvremena, ogroman broj izgubljenih lopti je mogao da naškodi Džikićevom timu, ali Vršac nije uspeo da ‘unovči’ šansu koju je imao. Šest napada Partizana u finišu druge deonice je završeno sa ispuštenom loptom, ali su se u poslednjem minutu istog dela meča crno-beli podigli i na pauzu otišli sa plus pet zahvaljujući Vanji Marinkoviću.

Dva minuta igre u nastavku je bilo dovoljno Jovoviću i Jeftiću da poravnaju rezultat ponovo. Nastala je nova serija grešaka crno-belih, ali i Vršac ponovo nije precizan u tim situacijama, Savović je pogodio trojku i doneo domaćinu vođstvo od pola koša, iako je njegov klub mogao da ima i ubedljiviju prednost tada. Dosta bolje je odigrao Vršac ovu deonicu, novom serijom od 9:0 je napravio lepu prednost pred kraj, ali su crno-beli i tada spasili utakmicu serijom od 7:0 na kraju pretposlednje četvrtine.

Trojkom Andrića je Partizan počeo završnicu, Hečer je dodatno povećao prednost, ali je Minčev sprečio veću seriju gostiju. U poslednjoj deonici su domaći košarkaši počeli da ređaju greške, koraci Krstovića, promašena bacanja Fundića i loš prodor Jovovića ‘odvode’ crno-bele na plus šest. Držali su to vođstvo gosti, ali je usledila nešto konfuznija situacija. I pored dva ofanzivna skoka Vršac nije poentirao, pa je Đerić dobio tehničku grešku. Usledilo je bacanje za Hečera, ali ne i lopta sa strane za crno-bele jer je tehničku grešku dobio i Birčević. Najviše što je do kraja mogao domaćin jeste da spusti na minus pet, ali ne i da se ozbiljnije uključi u rezultatsku borbu sa Partizanom.

U gostujućem taboru je najbolji bio Vil Hečer koji je imao 16 poena. Bio je stoprocentan u šutu za tri (3/3), isti broj poena je postigao i Birčević, dok je Andrić ubacio 13, Marinković 12, a Ratkovica 10. Na drugoj strani je Jeftić imao 16 (14 u prvom poluvremenu), Minčev 13, a Stefan Fundić 12.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

VRŠAC – PARTIZAN 74:81
(19:20, 21:25, 19:15, 15:21)

VRŠAC: Pavković 5, Pavlović -, Mitrović -, Glišić 3, Krstović 9, Jorović 3, Savović 3, Jeftić 16, Minčev 13, Stojadinović 4, Fundić 12, Đerić 6.

PARTIZAN: Ratkovica 10, Vrabac 2, Jovanović -, Marinković 12, Veličković, Majstorović 6, Birčević 16 (7sk), Koprivica 6, Andrić 13, Hečer 16, Karahodžić -, Luković -.

[/stextbox]

Rezultati by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter