0
Evropske lige

A BIO JE OTPISAN: Novi ugovor za Turea spreman

Objavljeno: 15.05.17 u 23:37

Vezista iz Obale Slonovače je veći deo sezone proveo daleko od prvog tima, ali sada Mančester Siti ima novi ugovor za njega.

Iako je Jaja Ture sezonu počeo daleko od prvog tima Mančester Sitija i treninga Đuzepea Gvardiole, dočekao je njen kraj pobednički.

Naime, zbog kritika svog menadžera, Dimitrija Seluka, na račun trenera, iskusni fudbaler nije bio licenciran za utakmice Lige šampiona. Tek kada se Rus javno izvinio, Ture je dobio šansu.

Bio je redovan u postavi ‘građana’ od novembra kada je u 23 premijerligaške utakmice postigao četiri gola.

Mančester Siti se sa Liverpulom i Arsenalom bori za direktan plasman u Ligu šampiona, stoga je Ture bitan deo ekipe.

Po završetku sezone Siti će mu ponuditi novi ugovor, ali kako pišu engleski mediji, Ture će morati da pristane na smanjenje plate koja trenutno iznosi 13 miliona evra po sezoni.

Međutim, i da Ture odbije da produži ugovor koji mu ističe u junu, dokazao je da je kvalitetan igrač, što se vidi na osnovu osvojenih prvenstava.

Jaja Ture je stigao iz Barselone u Mančester siti pre sedam godina i od tada je osvojio dve Premijer lige, jedan FA kup, dva Liga kupa i jedan Superkup Engleske.

Osim Sitija i Barse, nastupao je za Monako, Olimpijakos, Metalurg i Beveren.

Proglašen je četiri puta uzastopno za najboljeg igrača Afrike (2011, 2012, 2013. i 2014.)

Pripremila: Katarina Stevanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter