0
Evropske lige

FOTO: ESPN

POSLE 18 GODINA: Fajenord je šampion Holandije (VIDEO)

Objavljeno: 14.05.17 u 16:35

U poslednjem kolu prvenstva Holandije Fajenord je uspeo da sačuva prednost na tabeli u odnosu na Ajaks i okiti se trofejom posle 18 godina posta.

Prošle godine smo videli prvau dramu u poslednjem kolu holandskog prvenstva, tada je Ajaks u poslednjem kolu izgubio i predao krunu PSV-u. Ove godine iznenađenja nije bilo, Fajenord je u poslednje kolo ušao sa bodom prednosti u odnosu na Ajaks, ali je pobedom nad Heraklesom 3:1 ‘pečatirao’ titulu. Već u prvom minutu je veteran Kajt postigao gol za vođstvo, u 12. je 36-goišnji napadač ponovo pogodio za 2:0. Kada je isti igrač u 84.minutu povisio na 3:0 na prepunom De Kajpu u Roterdamu je počelo slavlje. Ojen je samo ublažio poraz Heraklesa.

Ajaks je kao gost bio bolji od Viljama 3:1, ali je na kraju morao da se zadovolji drugim mestom i kvalfikacijama za Ligu šampiona, mada mu šansa ostaje u finalu Lige Evrope gde igra protiv Mančester junajteda. To sa zebnjom čeka i PSV koji će navijati za ljutog rivala, jer bi u slučaju da ‘kopljanici’ osvoje evro trofej išli kao treći tim iz Holandije u kvalfikacije za Ligu šampiona.

Iz Eredivizije ispala je ekipa Iglsa, dok će Najmegen i Roda u plej-of za opstanak. Za Evropu u plej-ofu će se boriti Utreht, Vitese, AZ Alkmar i Tvente.

Fajenordu je ovo bila 15. titula prvaka, Ajaks ima 33, a PSV 23 šampionske krune.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter