0
Auto Moto

FOTO: PRINTSCREEN

HOROR UDES: Vozač na nosilima izveden sa staze! (VIDEO)

Objavljeno: 14.05.17 u 19:56

Rano jutros po srednjoevropskom vremenu u okviru Naskar trke „Go Bowling 400“ dogodio se stravičan udes u kome su učestvovali Džoi Logano, Denika Patrik i Arik Almirola.

U 67. krugu do kraja trke na „Kanzas Spidveju“ Džoi Loganu su otkazale kočnice te je nekontrolisano skrenuo ulevo zakačivši time zadnji deo automobila Denike Patrik. Njen „ford“ se momentalno okrenuo i zajedno sa Loganovim vukao uz zaštitnu ogradu.

Da nesreća bude veća, Arik Almirola, koji je pokušao da izbegne sudar, zakucao se u Džoijev „ford“. Posle udesa Almirola je skinuo zaštitnu mrežu, što je univerzalan znak koji vozač šalje svima da je dobro.

Međutim, Almirola nije mogao da napusti automobil, pa su morali da seku krov kako bi ga izvadili. On je hitno prevezen u Univerzitetsku bolnicu u Kanzasu gde mu je ustanovljena kompresija T5 kičmenog pršljena. On će u toku dana biti prebačen u bolnicu u Šarlotu, Severna Karolina. Na svu sreću Almirola nije životno ugrožen, a i lepa vest je da ima osećaj u nogama, tako da će moći ponovo da se trka.

Logano i Patrikova, čiji su „fordovi“ više nastradali nego Almirolin, bez ikakvih problema su prošli medicinski pregled.

Inače trka je posle malo duže pauze nastavljena. Martin Truleks Junior je bio najbrži posle ovog incidenta i zasluženo je pobedio.

Pripremio: Luka Totaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter