0
Domaći fudbal

Foto: Tomislav Mihajlovic

JEZIVE TVRDNJE POLICAJCA KOG JE NAPAO ZVONIMIR BOBAN: Navijači Dinama želeli da ubiju Piksija (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 12.05.17 u 12:58

Sutra se navršava tačno 27 godina od kada su navijači Dinama iz Zagreba i Crvene zvezde prekinuli meč na Maksimiru koji mnogi smatraju kao početak raspada Jugoslavije.

Jedna od slika koje su svim ljubiteljima fudbala na prostroru Balkana ostali urezani u sećanje jeste napad Zvonimira Bobana, tadašnjeg fudbalera Dinama, na policajca Refika Ahmetovića.

Upravo je Ahmetović, koji sada živi u Sarajevu, otkrio neke poprilično jezive detalje sa ovog događaja:

Kad smo malo stegli pripadnike ‘Bed blu bojsa’ koji su sa severa utrčali na teren i pitali ih šta je bio motiv onog divljanja, čuli smo sledeće: ‘Dogovor je bio da se Piksi ubije!’ Svi su govorili da su dobili naređenje da se ubije Dragan Stojković. Ubrzo je, s promenom vlasti, došlo do smena po policijskim upravama pa se nije ni insistiralo na tome da se otkrije od koga je stiglo naređenje o Piksijevoj likvidaciji. rekao je Ahmetović za „Ekspres“.

On je to čuo i nakon incidenata, a kao motiv veruje da je u pitanju bilo to što je Stojković imao isti status kao Zvonimir Boban:

Zašto njega? Verovatno zato što je bio u rangu s Bobanom, njihovim ljubimcem i kućnim prijateljem Franje Tuđmana.

Rekao je i da nije moguće da je sve prošlo samo u organizaciji navijača Dinama, a bez pomoći neke „treće strane“:

– Bilo je kamenja da se cijeli šleper mogao napuniti. Kad se sve slike slože, onda ima jakih indicija da je neka ruka umešala prste i izrežirala žestok obračun.

Pojasnio je i zašto je došlo do sukoba sa Bobanom

Ahmetović je, prema sopstvenim rečima, prišao Bobanu, jednom od fudbalera koji se nisu povukli u svlačionicu, a koji je pozivao navijače da uđu na teren.

– Udario me nogama po ramenu i odgurnuo rukama. Nisam očekivao da će me napasti, u suprotnom bih se verovatno drugačije postavio. Ono što je sigurno jeste to da ga se ni najmanje nisam bojao, zaključio je Ahmetović priču o događaju koji je praktično bio početak jednog od najkrvavijih sukoba od završetka Drugog svetskog rata.

(Youtube/MrRedStarBelgrade)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter