0
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

MILAN RASTAVAC PRED VOŠU: Uradili smo veliki posao, još veći je pred nama

Objavljeno: 11.05.17 u 16:45

Tri kola ostalo je do kraja superligaškog karavana, Nišlije su sebi sačuvale najbolje za kraj. U 35. kolu putuju Vojvodini, a potom igraju sa Partizanom. Dok će poslednji bis u sezoni imati protiv Crvene zvezde u Beogradu.

„Real sa Nišave“ nikome ne preti, ali je svestan situacije u kojoj se nalazi, odlučio je da u najvažnijim mečevima ne nosi belu zastavu. Evropa je danas vidljiva sa niške tvrđave, ali će mnoge stvari biti jasnije nakon subotnjeg duela sa „lalama„.

Zavisimo od sebe i svojih rezultata, uradili smo veliki posao u Kruševcu, a još veći je pred nama. U završnici prvenstva igramo sa našim najboljim ekipama i biće lepo i teško. Dobro poznajemo rivala, koji je u dosadašnjem delu prvenstva iskazao defanzivni kapacitet sa Malbašićem, Melegom, Paločevićem i ostalima i svesni smo da pred sobom imamo značajan izazov i težak zadatak. Idemo na „Karađorđe“ svesni prilike koju utakmica nosi, poručuje Rastavac.

Nišlije u Novom Sadu neće moći da računaju na Sašu Stojanovića, koji će odsustvovati zbog povrede, ali i Radoša Bulatovića koji je u utakmici sa Napretkom „zaradio“ isključenje. Pred Rastavcem su slatke muke ko će u zadnjoj liniji biti u tandemu sa Milošem Živkovićem.

Znamo kako ćemo da rešimo taj problem i verovatno ćemo se odlučiti za onu varijantu koja nam donosi najviše brzine u zadnjoj liniji, jer i Vojvodina raspolaže brzim igračima, treba razmišljati i o prostorima koje treba braniti, kaže trener Nišlija.

Na pitanje da li računa na to da će rivalu nedostatajati svežine, posle naporne utakmice sa Partizanom u Kupu, Rastavac je odgovorio:

-Računam na to da bi taj duel u Kupu mogao da ima nekog malog uticaja, ali opet, znam da Vojvodina ima kapacitet i u igračima koji su nastupili protiv Partizana, ali i u onima koji nisu igrali u sredu i čekaju svoju šansu da taj eventualni problem prevaziđu. Ne mislim, dakle, da će to biti neki značajni faktor, ali ono u šta sam siguran je da to neće biti presudan momenat u našem duelu – kaže šef struke niškog tima.

O meču sa Vojvodinom pred novinarima je govorio i Marko Tomić:

Sigurno je da nas čeka jedna teška utakmica. Vojvodina je odlična ekipa, a to, uostalom, pokazuje i njihodv plasman na tabeli. No, mi u Novi Sad odlazimo sa puno samopouzdanja. Dobro smo radili, dobro smo se spremili i nadamo se da ćemo na „Karađorđu“ osvojiti možda i presudne bodove u ostvarenju cilja – optimista je popularni Tomke.

Vojvodina i Radnički igraće u subotu, od 19 sati, a utakmicu će suditi Petar Piper iz Čačka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter