3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DUMNIĆ ZA HOTSPORT: Ukoliko FSS ne donese odluku, tužićemo Partizan redovnom sudu

Objavljeno: 11.05.17 u 19:15

Danas je sportsku javnost obišla vest da Crvena zvezda sprema tužbu protiv Partizana, pozivajući se na suspenziju Marka Nikolića od sedam utakmica iz vremena kada je sedeo na klupi ljubljanske Olimpije.

Tim povodom, razgovarali smo sa Nikolom Dumnićem, članom pravne komisije Crvene zvezde:

– Pogledali smo dokmentaciju, i ovo što su dobili iz Slovenije, upravo u tome je problem, jer ne može neko da smatra da je izdržao kaznu time što mu je raskinut ugovor i jer nije radio. On je kažnjen sedam utakmica, jednu je odradio, šest nije… Ista situacija bila je pri dolasku Evertona, koji je suspenziju iz Švajcarske morao da odradi po dolasku u Srbiju, nije drugačija situacija ni sa Nikolićem, koji je došao iz Slovenije. Njegova kazna je takođe preneta, i on nije smeo da vodi tih šest utakmica koje je vodio. FSS mora da preuzme odgovarajuće korake, što je dužan po pravilniku , oni moraju da, po službenoj dužnosti, vode računa o regularnosti takmičenja. Ako oni to ne urade, videćemo kako ćemo mi dalje da se postavimo.

 Zašto ste ovoliko dugo čekali na konkretne korake?

– Ni mi nismo znali, niti smo obraćali pažnju, dok nam pre desetak dana jedan član kluba, nakon jedne konferencije za medije generalnog direktora, nije dostavio odluku o kažnjavaju Marka Nikolića. Iz medija smo svi znali ponešto, ali u tom trenutku FSS vodi računa o regularnosti. Da smo znali, reagovali bismo, jer bi nam mnogo značilo da je Partizan tad već izgubio bodove.

 Koji su naredni koraci koje Zvezda planira da preduzme?

– Što se koraka kluba tiče, sačekaćemo šta će FSS da uradi. Ako oni ne urade ništa, onda ćemo se obratiti tužbom regularnom sudu, što je poslednji korak koji klub može da uradi. Što se tiče konkretnih koraka do sad, poslali smo im neki dopis, ali znamo da u FSS to znaju već. Po pravilniku, postoji rok za žalbu od dva dana nakon utakmice za žalbu. Druga opcija je da FSS prati regularnost takmičenja. Mi smo ih pozvali, upozorili da se drže pravilnika.

 Da li postoji vremenski okvir kada bi trebalo da bude poznata odluka?

– To je urgentna situacija i FSS bi trebalo da je reši što pre. Sad, da li će reagovati, ne… Nekad reaguju brzo, nekad sporo… to ne zavisi od nas. Mi ćemo sačekati bar 15 dana, a ako do tad ne reaguju, mi ćemo reagovati na način na koji smatramo da je adekvatno.

 

 Šta to konkretno znači?

To predstavlja konkretno tužbu redovnom sudu, kao što je i Partizan svojevremeno uradio. Ipak, ne bismo voleli da to uradimo na taj način, jer takvi postupci traju po dve, tri godine… a verujemo da bi to trebalo mnogo brže da se reši, zaključio je Dumnić. 

 

 

 

0
0

3 Komentara

  1. Imam osecaj da jedan klub uporno nastoji da urusi i ono malo velicine sto je ostalo od njegovog imena! Je li to nacin da dodjete do titule, Terzicu? Lepo ti je objasnio FSS i Slovenci ali ti od bolesne sujete ne znas sta ces!Znam ja sta ces trebati i morati da uradis! Uradi isto kao gospodin Bozovic! To je ono sto moras dauradis, gosn iz Spuzeve tamnice!
    E, sad, malo podsecanje! Da li znas kad ono UEFA kazni vas za nepravilnosti….? U toj sezoni ste osvojili titulu na lopovluk i tesku povredu pravila o registraciji igraca. FSS je precutao da niste ispunili nikakve uslove, finansijske narocito da bi registrovali petoricu najboljih igraca tima koji su vam doneli titulu prvaka,pocev od Ninkovica, Mrdje, onog Slovenca ,vise mu se imena ne secam itd. To je sakriveno skupa sa FSS,a mali N.Pazar je onemogucen i da pocne prvenstvo, odgodjeno mu je dva meca dok izvrsi obavezu. Igrali ste , dakle sa igracima koji nisu bili vasi!!! Partizan je to lako mogao da dokaze,ali njemu obraz ne dopusta da bude toliko sujetan. Precutao je! To, medjutim , ne znaci da ako nastavite sa ovim sramnim izmisljanjem administrativnih razloga za oduzimanje bodova svom konkurentu na potpuno izmisljenim konstrukcijama, Klub nece pokrenuti pravni proces i oduzeti vam sudski tu titulu! Za razliku od vas, mi smo vas potpuno sportski ponizili i utoliko je vasa sramota cinjenja veca, vi ste tu titulu i doslovno oteli kao gladni vukovi. Na kraju vam je taj plen priseo, UEFA je donela pravicnu odluku. Od te titule je meso pripalo Partizanu a vam samo gola kost i statisticki podatak. Znamo da to niste mogli prezaliti i da vas jos jed nije napustio od tada. To se vidi po izgubljenom kompasu u vasem trazenju puta fernese i sportskog dostojanstva. I nezaboravite, svi vasi pokusaji da pokvarite atmosferu u ekipi i nesto ulovite u mutnom, nece vam proci!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter