0
Evropske lige

SPREMA SE NJUKASL: Veliki budžet za velike stvari u Premijer ligi

Objavljeno: 10.05.17 u 22:28

Vlasnik fudbalskog kluba Njukasl Majk Ešli rekao je danas da će obezbediti sredstva treneru Rafaelu Benitezu, koji će predvoditi ekipu sledeće sezone u Premijer ligi.

Benitez je ove sezone s Njukaslom osvojio prvo mesto u drugoj engleskoj ligi, Čempionšipu, i plasirao se u Premijer ligu.

U saopštenju Njukasla navodi se da su čelnici kluba i trener Rafael Benitez održali pozitivan i konstruktivan sastanak u vezi planovima za narednu sezonu.

Na sastanku je razgovarano o planovima za narednu sezonu, uključujući kupovinu igrača i povratak i odlazak fudbalera na pozajmice, kako bi se ekipa pripremila za Premijer ligu.

– Obavestio sam Rafu i generalnog direktora Lija Čarnlija da će dobiti svaki peni koji će klub zaraditi od povratka u Premijer ligu, od prodaje igrača i drugih sredstava kako bi se napravio tim za narednu sezonu, rekao je vlasnik Njukasla Majk Ešli.

Benitez je prošlog maja potpisao trogodišnji ugovor sa Njukaslom, ali je nedavno nagovestio da bi mogao da napusti ‘Sent Džejms Park’ ako se ne bude složio sa vlasnikom kluba oko razvoja kluba.

‘Skaj’ je preneo da će Benitez dobiti 70 miliona funti za kupovinu novih igrača.

Trener Benitez rekao je da je zadovoljan sastankom.

– Zadovoljan sam pozitivnim pristupom, svi zajedno ćemo raditi na onome što smo započeli ove sezone. Čekaju nas izazovi, leto neće biti lako, ali već dugo naporno radimo i sada pozitivni možemo da nastavimo da radimo na razvoju tima uoči nove sezone. Navijačima želim da uživaju u letu, naveo je bivši trener Liverpula, Napolija i Real Madrida.

Rafa Benitez je prošlog leta dobio punu kontrolu oko dovodjenja novih igrača, nakon što je pristao da ostane u klubu koji je tada ispao u drugu ligu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter