0
Košarka

NBA: Kad nema Parkera i Lenarda, tu je Manu – Đinobili partijom kao nekad doneo ‘meč loptu’ Sparsima (VIDEO)

Objavljeno: 10.05.17 u 09:08

San Antonio je posle produžetka u Teksasu slavio pobedu nad Hjuston Roketsima rezultatom 110:107 i tako poveo sa 3:2 u polufinalu zapadne konferencije.

Mnogi vole igru koju Greg Popovič forsira u San Antoniju više od decenije unazad, ali mnogi smatraju da to nije ništa novo i imaju svojevrsnu averziju prema Sparsima. Međutim, mora im se skinuti kapa za snagu koju su noćas iscrpeli u momentu kada su ostali bez drugog najboljeg igrača ove sezone.

Posle Tonija Parkera, koji je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena i odmah ga opesirao, u poslednjoj četvrtini je povredu doneo i povredu Kavaja Lenarda, ubedljivo najkorisnijeg igrača Sparsa na obe strane terena.

Kako bez njih dvojice? Tako što će se iz dubokog sna probuditi Manu Đinobili. U odsudnom momentu. U produžetku. Jeste meč završio samo sa 12 poena, ali je u finišu poentirao kada je trebalo, ali i blokirao Džejmsa Hardena onda kada to niko nije očekivao – u poslednjoj sekundi!

Na kraju je Deni Grin poslednjim poenima stavio tačku na treću pobedu ‘mamuza’, a do toga su ‘vukli’ i Peti Mils sa 20 i Lamarkus Oldridž sa 18. Značajnu rolu imao je i Džonatan Simons, koji je na sjajan način zamenio Kavaja Lenarda, ali koji će opet, nemerljivo nedostajati timu iz Teksasa u završnici ove serije, ali i plej-ofa.

U ekipi Hjustona Džejms Harden je imao 33 poena, ali je igrao dobro samo u prvom poluvremenu, a nije imao i pravu podršku sa klupe. Rajan Anderson je ubacio 19 i to je bilo sve od pomoći popularnoj ‘bradi’.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA, plej-of:

Zapad:

San Antonio – Hjuston 110:107 (3:2)
Golden Stejt – Juta (4:0)

Istok:

Klivlend – Toronto (4:0)
Vašington – Boston (2:3)

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter