0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS: Novi veliki preokret Partizana, stari dobri Vil Hečer (FOTO)

Objavljeno: 09.05.17 u 19:49

Odigran je derbi duel 6. kola košarkaške Superlige.

Partizan je na svom parketu rezultatom 82:71 savladao FMP.

U utakmicu je bolje ušao domaći tim, odlučniji napadi su doneli prve ozbiljnija vođstva Partizanu u naletu Uroša Lukovića koji je imao podršku Ratkovice i veoma raspoloženog Adina Vrapca. Na samom startu crno-beli nisu uspevali da naprave veću razliku od plus četiri, te je do izjednačenja stigao FMP čim je iskontrolisao u odbrani nekoliko napada tima Aleksandra Džikića i odgovorio trojkama Žižića (dve), kao i po jedne Boldena i Ljubičića. Posle toga je usledila serija od 11:2 tima iz Železnika koji je u poslednjem minutu prvog kvartala imao vođstvo od šest poena.

Iz četvrtine u kojoj je gostujući tim postigao sjajnih 27 poena u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’, FMP je ‘vukao’ i jedan problem. To su bila dva rano zarađena faula Džone Boldena, najboljeg igrača tima iz predgrađa. Početkom druge deonice se FMP rastrčao, lepršava igra je krunisana sjajnim alej-apom Čovića za Boldena, to je uzdrmalo Partizan koji je odgovorio serijom 8:0 i ponovo stekao prednost krajem prvog poluvremena. Gosti su stigli do novog preokreta zbog slabe realizacije igrača Partizana, pogotovo sa linije slobodnog bacanja, i po peti put u šest kola je Partizan gubio na poluvremenu.

FOTO: STARSPORT

Veliki pad u igri je imao FMP posle pauze, dosta izgubljenih lopti je ‘režiralo’ novi povratak crno-belih. U prvih osam minuta drugog poluvremena je gostujuća ekipa isto toliko puta izgubila loptu. Sve je to, čini se, bila posledica sjajne blokade Uroša Lukovića nad Bursaćem, kada je psihološki FMP pao. Kao i mnogo puta do sada, usledio je novi pad u igri crno-belih i serija ‘pantera’ od 7:0 kojom su se pred kraj četvrtine rezultatski vratili i priključili u borbu za pobedu na gostujućem terenu.

Partizan je serijom 5:0 otpočeo završnu deonicu u kojoj je gostima bilo potrebno tri minuta da postignu prve poene. Vođstvo crno-belih je raslo sve do serije FMP-a od 7:0 kojom su ‘panteri’ na pet minuta do kraja imali samo pola koša zaostatka. Od tog momenta, domaćin je krenuo sa mnogo boljom ofanzivom, a i odbranom. Partizan je sjajno rešavao svoje napade i ne samo otklonio sumnje na pitanje pobednika, već i stigao do dvocifrene prednosti.

FOTO: STARSPORT

Najbolji u timu Partizana je bio Uroš Luković sa 15 poena i osam skokova, 14 poena je postigao Vrabac, Birčević 13, Hečer 11, a Ratkovica 10. Na drugoj strani je Džona Bolden ubacio 14, a Apić 11.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PARTIZAN – FMP 82:71 (22:27, 21:17, 19:15, 20:12)

PARTIZAN: Ratkovica 10, Vrabac 14, Marinković 3, Veličković 5, Majstorović 2, Birčević 13, Koprivica, Andrić 3, Hečer 11, Pot 6, Karahodžić, Luković 15 (8 skokova).

FMP: Radanov, Čović 7, Davidovac 9, Apić, Lazarević 11, Bursać 3, Šešlija, Kutlešić, Žižić 9, Ljubičić 8, Radovanović 2, Bolden 14.

[/stextbox]

Rezultati by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter